@Marek1991: Jeśli z premedytacją to jest, ale musiałbyś to udowodnić. Nie znam prawa w USA ale tam na pewno istnieje domniemanie niewinności i jakiekolwiek niejasności są na korzyść oskarżonego. Zawsze może rzucić że po pijaku albo kot mu na klawiaturę wszedł ;d Od czasu do czasu walnie jakiś tweet i cyk, skupi parę akcji. Nie jest głupi, powoli i do celu ;)
@Toniejawtedy nie ma jednorodnej definicji mądrości, nie po to istnieje filozofia, ale z punktu widzenia ludzi jak ja i inwestorów spółki musk zachowuje się jak debil, naraża na straty moralne i finansowe spółkę i akcjonariuszy i to jest z mojego punktu widzenia głupie (czyt niemądre), ale chętnie się dowiem jak to jest mądre z twojego punktu widzenia
@Marek1991: kto może je sprzedać drożej? To po jakiej cenę inwestorzy mogą sprzedać ma być dobre dla firmy? Dla firmy jest korzystny stabilny kurs odzwierciedlający wartość firmy a nie spekulacyjna bańka zyskująca i tracącą połowę wartości co 6 msc.
@Pelen_watpliwosci: nie musk od dawna walczy żeby kurs Tesli miał realną wartość. W Teslę inwestuje bardzo dużo małych graczy którzy nie są w stanie wytrzymać spekulacji na Tesli i zmian o 50%.
W jaki sposób firma traci na zmianie cen akcji? Rozumiesz że wartość akcji to nie ilość gotówki w ich kieszeni?
@Pelen_watpliwosci: nieważne co o-----e, psychofani i tak zawsze będą go bronić i tłumaczyć 'co miał na myśli' xD to taki zagraniczny odpowiednik korwina
@pierogu wiem, właśnie kolega wyżej odpowiedział mi na posta, ale takim ludziom nic nie przetłumaczysz, żeby musk nasrał na środku stołu to by to tłumaczyli jako jego sprzeciw wobec konwenansom i jest geniuszem sztuki nowoczesnej, bo próbują wytłumaczyć że to działanie by zbic zawyzona cene/odkupic taniej/nikt nic nie traci dopóki akcji biebsorzedasz, no spoko, szkoda tylko że kosztem ludzi którzy wierza w niego i w spółkę powierzając czasami środki swojego życia
@m0rgi: @Toniejawtedy: ja w ogóle Muska nie śledzę, w nosie mam jego akcje i jego firmy, odpowiedziałem na śmieszny obrazek ale widzę że mocno jesteście s---------i i zapatrzeni w swojego bożka, Elon Musk największy geniusz, wizjoner, nikt nie wie co za wielki plan ten geniusz kryje pod swoim tweetem, w ogóle to jesteście za głupi, żeby komentować to co Pan Musk miał na myśli!
nie masz nawet cienia podejrzenia co mógł chcieć osiągnąć tym wpisem i nigdy nie będziesz miał a masz wystarczająco dużo żeby nazwać to głupim xD? O panie weź się ogarnij
@Toniejawtedy: Skoro głupi wpis Elona Muska na Twitterze ma realny wpływ na wartość akcji Tesli, to chyba sprawiedliwym jest nazwanie inwestorów giełdowych skończonymi kretynami?
@meshack: Ty serio musisz zastosować swoją radę i baranka w ścianę przywalić jeśli uważasz, że typ co sam dorobił się miliardów, ma kilka fakultetów (w tym ekonomiczny), realizuje swoje szalone i innowatorskie pomysły nie jest mądry. Ja nigdzie go nie wychwalam ale nie jestem na tyle głupi by uważać, że gość nie jest mądry jak ty.
@ThorPL: już dawno zauważyłem że ludzie zwyczajnie nie rozróżniają mądrości od wiedzy a często też inteligencji ( ͡°ʖ̯͡°) inteligencje masz albo nie od urodzenia, wiedzę możesz zdobyć ale to tylko sucha wiedza bez doświadczenia i można ją zdobyć nie będąc wcale inteligentnym a mądrość to właśnie spore doświadczenie w czymś, jakimś temacie
@meshack: nigdzie nie napisałem za kogo mam elona, napisałem że nikt nie ma podstaw aby twierdzić to co twierdzi xD ale żyj w swojej urojonej bańce hejtu xD
Ty tłumaczysz obrazek a my czemu obrazek i ty się mylicie xD
źródło: comment_1588489667LNZwhix1WnClm61ialQ5Kz.jpg
PobierzOd czasu do czasu walnie jakiś tweet i cyk, skupi parę akcji. Nie jest głupi, powoli i do celu ;)
W jaki sposób firma traci na zmianie cen akcji? Rozumiesz że wartość akcji to nie ilość gotówki w ich kieszeni?
Serio, ktoś tu uważa, że Elon nie ma interesu w tych tweetach?
Idźcie się rozpędźcie i
@Toniejawtedy:
Skoro głupi wpis Elona Muska na Twitterze ma realny wpływ na wartość akcji Tesli, to chyba sprawiedliwym jest nazwanie inwestorów giełdowych skończonymi kretynami?
Ja nigdzie go nie wychwalam ale nie jestem na tyle głupi by uważać, że gość nie jest mądry jak ty.
Ty tłumaczysz obrazek a my czemu obrazek i ty się mylicie xD