Wpis z mikrobloga

@Marek1991: Jeśli z premedytacją to jest, ale musiałbyś to udowodnić. Nie znam prawa w USA ale tam na pewno istnieje domniemanie niewinności i jakiekolwiek niejasności są na korzyść oskarżonego. Zawsze może rzucić że po pijaku albo kot mu na klawiaturę wszedł ;d
Od czasu do czasu walnie jakiś tweet i cyk, skupi parę akcji. Nie jest głupi, powoli i do celu ;)
  • Odpowiedz
@Toniejawtedy nie ma jednorodnej definicji mądrości, nie po to istnieje filozofia, ale z punktu widzenia ludzi jak ja i inwestorów spółki musk zachowuje się jak debil, naraża na straty moralne i finansowe spółkę i akcjonariuszy i to jest z mojego punktu widzenia głupie (czyt niemądre), ale chętnie się dowiem jak to jest mądre z twojego punktu widzenia
  • Odpowiedz
@Marek1991: kto może je sprzedać drożej? To po jakiej cenę inwestorzy mogą sprzedać ma być dobre dla firmy? Dla firmy jest korzystny stabilny kurs odzwierciedlający wartość firmy a nie spekulacyjna bańka zyskująca i tracącą połowę wartości co 6 msc.
  • Odpowiedz
@Pelen_watpliwosci: nie musk od dawna walczy żeby kurs Tesli miał realną wartość. W Teslę inwestuje bardzo dużo małych graczy którzy nie są w stanie wytrzymać spekulacji na Tesli i zmian o 50%.

W jaki sposób firma traci na zmianie cen akcji? Rozumiesz że wartość akcji to nie ilość gotówki w ich kieszeni?
  • Odpowiedz
@pierogu wiem, właśnie kolega wyżej odpowiedział mi na posta, ale takim ludziom nic nie przetłumaczysz, żeby musk nasrał na środku stołu to by to tłumaczyli jako jego sprzeciw wobec konwenansom i jest geniuszem sztuki nowoczesnej, bo próbują wytłumaczyć że to działanie by zbic zawyzona cene/odkupic taniej/nikt nic nie traci dopóki akcji biebsorzedasz, no spoko, szkoda tylko że kosztem ludzi którzy wierza w niego i w spółkę powierzając czasami środki swojego życia
  • Odpowiedz
@m0rgi: @Toniejawtedy: ja w ogóle Muska nie śledzę, w nosie mam jego akcje i jego firmy, odpowiedziałem na śmieszny obrazek ale widzę że mocno jesteście s---------i i zapatrzeni w swojego bożka, Elon Musk największy geniusz, wizjoner, nikt nie wie co za wielki plan ten geniusz kryje pod swoim tweetem, w ogóle to jesteście za głupi, żeby komentować to co Pan Musk miał na myśli!

Idźcie się rozpędźcie i
  • Odpowiedz
nie masz nawet cienia podejrzenia co mógł chcieć osiągnąć tym wpisem i nigdy nie będziesz miał a masz wystarczająco dużo żeby nazwać to głupim xD? O panie weź się ogarnij

@Toniejawtedy:
Skoro głupi wpis Elona Muska na Twitterze ma realny wpływ na wartość akcji Tesli, to chyba sprawiedliwym jest nazwanie inwestorów giełdowych skończonymi kretynami?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@meshack: Ty serio musisz zastosować swoją radę i baranka w ścianę przywalić jeśli uważasz, że typ co sam dorobił się miliardów, ma kilka fakultetów (w tym ekonomiczny), realizuje swoje szalone i innowatorskie pomysły nie jest mądry.
Ja nigdzie go nie wychwalam ale nie jestem na tyle głupi by uważać, że gość nie jest mądry jak ty.
  • Odpowiedz
@ThorPL: już dawno zauważyłem że ludzie zwyczajnie nie rozróżniają mądrości od wiedzy a często też inteligencji ( ͡° ʖ̯ ͡°) inteligencje masz albo nie od urodzenia, wiedzę możesz zdobyć ale to tylko sucha wiedza bez doświadczenia i można ją zdobyć nie będąc wcale inteligentnym a mądrość to właśnie spore doświadczenie w czymś, jakimś temacie
  • Odpowiedz
@meshack: nigdzie nie napisałem za kogo mam elona, napisałem że nikt nie ma podstaw aby twierdzić to co twierdzi xD ale żyj w swojej urojonej bańce hejtu xD

Ty tłumaczysz obrazek a my czemu obrazek i ty się mylicie xD
  • Odpowiedz