Aktywne Wpisy

xmadesio +408
#przegryw #motoryzacja #chwalesie
Niecałą godzinkę temu kupiłem swoją pierwszą furkę. 1.5, 85KM, 160k przebiegu.
Ale będzie jeżdżone (ʘ‿ʘ)
Niecałą godzinkę temu kupiłem swoją pierwszą furkę. 1.5, 85KM, 160k przebiegu.
Ale będzie jeżdżone (ʘ‿ʘ)
źródło: IMG_2461
Pobierz
Bunch +321
Ale akcja! Jakiś chłystek przyniósł sobie kolekcję sprejów i rozpoczął dumne niszczenie elewacji na skateparku. Do malującego wandala podeszło chwilę później dwóch mężczyzn i powiedziało "Odłóż ten sprej, policja" na co młodzieniec krzyknął "akurat!" i psiknął pierwszemu sprejem w oczy. To spowodowało eskalację sytuacji i szarpaninę w której... młodzieniec WYCIAGNĄŁ KASTET. Miał jednak pecha bo dwójka mężczyzn faktycznie okazała się policjantami bez munduru i teraz młody leży skuty. No to cyk!
źródło: kurde-jednak-faktycznie
Pobierz

Nie rozumiem jakim cudem ci wszyscy ludzie co zarabiają po 3-4k jeszcze nie zdechli.
Oto moje koszta stałe:
- Rata za mieszkanie - 4k
- Rachunki - 0.6k
- Rata za samochód - 2.5k
- Paliwo - 0.5k
- Zakupy - jedzenie,chemia,duperele - 3k
- #roksa #divyzwykopem - 2k
- Randki fwb #tinder - 0.5k
- Lekarze - 0.5k
- #sterydy -0.2k
- Rozrywki (netflix, hbo, kino, gokarty itp) - 0.5k
- Jakieś jedzenie na mieście/zamawianie sushi - 0.5k
Razem wychodzi 14.8k kosztów stałych! A gdzie jakieś wakacje albo wyjazd na narty skoro miesięcznie zostaje mi ledwo 1000zł oszczędności? Przecież to jest dramat. A podobno zarabiam dużo. Jak nie wiem jakim cudem wy się utrzymujecie za te psie pieniądze.
#programista15k #zarobki #pracbaza #pracait #programowanie #gospodarka #ekonomia #koronawirus #nieruchomosci #mieszkaniedeweloperskie
@dopeboiYSL: To wychodzi 16 zł dziennie, to słaba kwota, a to przecież trzeba w pracy zamówić curry albo chińczyka, wyskoczyć na hamburgera czy nawet kebaba. Powinno być 50 zł dziennie. Postaraj się następnym razem.
Komentarz usunięty przez autora
@Damiano_1999: nie nudzi wam sie to? ja wole weekend poza domem spedzic
@dopeboiYSL: co tak słabo?
30k+
miesiąc ma 30 dni, dziwka na noc = 1k. więc zostaje ~1k na rachunki i jedzenie.
pzdro600
XD
Wtedy zaoszczędzi prawie 4k.
@Prezes_roku
Uwzględnij ze większość ludzi żyje za <4k netto więc xD (u mnie nawet 2k - studentlife) i jakoś dają radę bez wycieczek po hotelach co tydzień.
@Damiano_1999: no tak dlatego jestem atrakcyjny dla przecietnej p0lki studentki ladnej szukajacej bolca
@PlazowyChlopak: czyli co przewalasz półtorej tysia by pochlać/ poćpać i ew. poruchać w sobote w zabitym dechami kurorcie? xD
Jak masz warsztat czy piekarnie które zatrudnia 5 osób to tak, ale korpo na 1000 osób już wątpię