Wpis z mikrobloga

• 642
Eju, miałam zapytać a zapomniałam - jakie są produkty/rzeczy/czynności, które poradzilibyście innym ludziom, szczególnie młodszym, a są nieoczywiste w życiu? Coś czego uczy się dopiero z wiekiem, albo odkrywa przypadkiem. Jako przykład podam, że dopiero niedawno dowiedziałam się o istnieniu irygatorów do zębów i teraz, odkąd taki posiadam, zastanawiam się jak mogłam bez niego żyć wcześniej XD Zastanawiam się czy są jeszcze jakieś rzeczy, które usprawniłyby/ulepszyłyby mi życie. Jeszcze mam, że im szybciej nauczysz się czytania składów żywności i kosmetyków tym lepiej, warto wiedzieć jak upiec chleb i że durszlak najlepiej myć od razu XD Dajcie mi swoje doświadczenie życiowe ( ͡º ͜ʖ͡º) #niebieskiepaski #rozowepaski #lifehack #30plusclub
  • 363
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lunaria: irygator super sprawa, używam 5 rok za 250zł. Jeżeli ktoś nosi aparat na zęby to tym bardziej się przydaje. Zamist dłubać między zębami patyczkiem to cyk irygator i wszystkie resztki wypdają. Zęby jak nowe ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Jeśli odkleisz naklejkę i zostanie klej, najlepiej jest to zmyć żelem antybakteryjnym do rąk. Jak klej jest uparty to zostawić na chwilę ten żel. Tak wiem w czasach pandemii towar dość deficytowy, ale może na przyszłość komuś się przyda (. ❛ ᴗ ❛.)
  • Odpowiedz
@lunaria:
- lepiej kupić coś droższego i żeby było na dłużej, niż kupić taniej, na krócej (np. ciuchy). Na dłuższą metę wychodzi taniej.
- Jak pijesz kawę, to lepiej przestać. Piłem kiedyś nałogowo i nie wyobrażałem sobie życia bez niej, ale w rzeczywistości nic nie daje poza rozdrażnieniem i żółtych zębów
  • Odpowiedz
@lunaria
- protip odnośnie zakupów: jak wiesz, że idziesz do konkretnego sklepu, układaj listę zakupów zgodnie z ułożeniem półek/kategorii, żeby nie plątać się po sklepie trzydzieści razy
  • Odpowiedz
@lunaria: Parę rad ode mnie:

1. Jak masz kilkudniowe talerze w zlewie to zalewaj zlew wodą na noc dodając kilka kropli płynu do mycia naczyć Morning Fresh (dostępny w rossmanie i paru innych marketach). Rano wystarczy opłukać. Sam płyn polecam nawet wtedy gdy nie ma czasu na zalanie i trzeba doczyścić naczynia. Nie ma mocniejszego płynu do naczyń na rynku (15-30% anionowe środki powierzchniowo). Dla singla gotującego codziennie starcza na pół roku.
  • Odpowiedz