@PoczciwyChlop @elo490500 @AliGadzeciarz_pl już za rok na wykopie będą sami eksperci: od początku mówiłem, że liczba zgonów jest zawyżana i zrzucana na rzecz wirusa! Media podgrzewały atmosferę fake newsami!
@DontDoThis: w polsce dziennie umiera ~1100 osób, te 10 czy 15 na covid+choroby współtowarzyszące to nic, bez covidu wciąż umierałoby wiele osób tylko o covidzie się mówi, a o innych nie. Gdybys codziennie w wiadomosciach oglądał paski "dziś zmarło 100 osób na zapalenie płuc" to co, jakoś inaczej byś się z tym czuł?
@PoczciwyChlop: Tak jak w Ekwadorze gdzie oficjalnie mają 600 śmierci na koronawirusa, tylko z jakiegoś powodu ilość zgonów z średnio 3000 w ostatnich latach skoczyła im na ponad 10 000 do połowy kwietnia?
Data emerged on 17 April suggesting that the number of death due to COVID-19 may be much higher than that officially reported – 10,939 people had died in six weeks since the start of March in the Guayas province, compared to a normal figure of 3,000 for the region,[8] with nearly 6,000 more deaths than average reported in Guayaquil in the first two weeks of April alone
@PoczciwyChlop: najpierw "tak było" czyli zarzucasz mu że kłamie, a jak się okazuje że ma rację to stwierdzasz że ciebie to w ogóle nie obchodzi ( ͡°͜ʖ͡°)
@Krzyzowiec @MisPluszowyZWadaWymowy to są suche wykresy, które bez korelacji z innymi danymi mówią bardzo niewiele. Należy pamiętać, że większość szpitali i przychodni funkcjonuje na pół gwizdka. Ludzie ciągle mają wylewy, udary, zawały, nadciśnienie, itp. Dziś prosto zrzucić winę na koronowirusa i z głowy. Nikt nie drąży, nikt nie bada. Myślę, że przyjdzie czas na spokojną analizę każdego pacjenta, jego dokumentacji medycznej i wtedy poznamy prawdę.
źródło: comment_1587791092zW5Y2sYrYgpoIgCaOV60uH.jpg
Pobierz@elo490500
@AliGadzeciarz_pl już za rok na wykopie będą sami eksperci: od początku mówiłem, że liczba zgonów jest zawyżana i zrzucana na rzecz wirusa! Media podgrzewały atmosferę fake newsami!
źródło: comment_1587803973sG6L8BmB4YduxSBrOELfTl.jpg
Pobierzźródło: comment_1587806290wzVPMVBRpNAD82l4VN0W7q.jpg
Pobierzhttps://en.wikipedia.org/wiki/2020_coronavirus_pandemic_in_Ecuador#April_2020
576
@MisPluszowyZWadaWymowy to są suche wykresy, które bez korelacji z innymi danymi mówią bardzo niewiele. Należy pamiętać, że większość szpitali i przychodni funkcjonuje na pół gwizdka. Ludzie ciągle mają wylewy, udary, zawały, nadciśnienie, itp. Dziś prosto zrzucić winę na koronowirusa i z głowy. Nikt nie drąży, nikt nie bada. Myślę, że przyjdzie czas na spokojną analizę każdego pacjenta, jego dokumentacji medycznej i wtedy poznamy prawdę.
https://www.ft.com/content/67e6a4ee-3d05-43bc-ba03-e239799fa6ab
źródło: comment_1587810240yGtTqhkUnRGx4TBbwMNJmO.jpg
Pobierzźródło: comment_15878140690FHc8xBNWtO667rwAZg5qo.jpg
Pobierz