Aktywne Wpisy

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

LZBNZ +52
#pracbaza #praca #januszebiznesu
NO JAK MNIE NERWICA BIERZE NA TYCH CODZIENNYCH PODAWACZY RĘKI
Przychodzę do biura, wszyscy siadają jest git, nikt nikomu nie podaje ręki, bo rzucenie „cześć” lub „dzień dobry” na ogół całości wystarczy no i git. Siadam, zaczynam skupiać się na pracy, mija pół godziny, biorę sobie jakąś kanapkę w rękę i sobie przy okazji podjadam. A TU PRZYCHODZI TAKI K---A JEDEN Z DRUGIM
NO JAK MNIE NERWICA BIERZE NA TYCH CODZIENNYCH PODAWACZY RĘKI
Przychodzę do biura, wszyscy siadają jest git, nikt nikomu nie podaje ręki, bo rzucenie „cześć” lub „dzień dobry” na ogół całości wystarczy no i git. Siadam, zaczynam skupiać się na pracy, mija pół godziny, biorę sobie jakąś kanapkę w rękę i sobie przy okazji podjadam. A TU PRZYCHODZI TAKI K---A JEDEN Z DRUGIM

@d___b: a obecnie ile masz? Jeżeli to jest samochód do 100% użytków w firmie (z kilometrówką) to masz 23% VAT + 19% dochodowy (zakładam że jesteś na liniowym), czyli realnie masz upust 42% (no chyba, że źle liczę), czyli też tragedii nie ma.
@d___b: mogę się nie znać, ale wydaje mi się, że większość dopłat
W dodatku jakie odliczenie podatku dochodowego? Poza tym to o czym mówisz to jedynie zwolnienie z podatków których rolnicy nie płacą.
PGR wrzuciłem jako przykład że sama kolektywizacja / robienie dużych gospodarstw na siłę bez otoczki prawnej jest bez sensu. Gospodarstwa Rosyjskie mają swoją patologie, ale
@d___b zrodlo- dziura w dupie xDD slaby troll albo gimbo wysrywy... bananow nikt nie bada, jabłka juz tak...
Ja w tym roku może sobie zaoram ugór po dziadkach, powiem że posiałem kukurydzę ale nic nie wzeszło i poproszę odszkodowanie ( ͡° ͜ʖ
Musisz mieć minimum kilkanaście żeby dostać pozwolenie na jakiegoś wypierdka 70 koni.
@nunu85 dostaniesz na chińczyka 40 koni xd
Doszłoby do tego, że jakiś obrotny fundusz międzynarodowy ogarnąłby by kapitał, menagerów, dzierżawę dziesiątek tysięcy hektarów i trzepałby kasę mając 3% marży na tym wszystkim,
@d___b tez bym chcial dostac traktor 70km ze zwrotem 70% a jestem rolnikiem xD
@d___b gornicy dostaja przelew na konto za nic, ty mozes złożyć wniosek i liczyc ze dostaniesz decyzje pozytywna spełniając pierdyliard wymagań. Potem kupujesz to na co złożyłes wniosek za swoja kase ( w 90% z kredytu) skladasz wniosek o zwrot (platnosc) 50% i modlisz sie zeby ci dali zwrot, w teorii 3 miesiace od zlozenia pisma, w
@d___b no wlasnie? W usa budzet na dofinansowanie rolnictwa jest duzo większy niż w calej UE xD