Aktywne Wpisy

proweniencja +312

"broniłbym tego państwa gdyby było warte bronienia" to ogromny cope który ciagle przewija się na wykopie
mieszkałem w kilku krajach i Polska jest najlepszym z nich
-jest bezpieczna
-jest mnóstwo uczelni na które łatwo się dostać
-pkb z--------a jak p------e
mieszkałem w kilku krajach i Polska jest najlepszym z nich
-jest bezpieczna
-jest mnóstwo uczelni na które łatwo się dostać
-pkb z--------a jak p------e

Doszłoby do tego, że jakiś obrotny fundusz międzynarodowy ogarnąłby by kapitał, menagerów, dzierżawę dziesiątek tysięcy hektarów i trzepałby kasę mając 3% marży na tym wszystkim, my
@siodemkaxx
Jeżeli dysponujesz jakimiś danymi to chętnie bym zobaczył. Wysoce prawdopodobne że to co mówisz jest prawdą aczkolwiek w ogólnym rozrachunku rolników jest o wiele więcej co za tym idzie środków na nich przeznaczanych także.
@d___b zrodlo- dziura w dupie xDD slaby troll albo gimbo wysrywy... bananow nikt nie bada, jabłka juz tak...
@siodemkaxx
Źródło tak jak pisałem własne doświadczenia. Powiedz mi które markety sprzedają polskie jabłka oraz czy jabłka od rolnika na bazarach
Ja w tym roku może sobie zaoram ugór po dziadkach, powiem że posiałem kukurydzę ale nic nie wzeszło i poproszę odszkodowanie ( ͡° ͜ʖ
@siodemkaxx
Jeżeli dysponujesz jakimiś danymi to chętnie bym zobaczył. Wysoce prawdopodobne że to co mówisz jest prawdą aczkolwiek w ogólnym rozrachunku rolników jest o wiele więcej co za tym idzie środków na nich przeznaczanych także.
@d___b to ze rolnikow jest wiecej nie znaczy ze
Musisz mieć minimum kilkanaście żeby dostać pozwolenie na jakiegoś wypierdka 70 koni.
@nunu85 dostaniesz na chińczyka 40 koni xd
@siodemkaxx
Rzeczywiście masakra. Może jeszcze jeden promil podatku dochodowego będziesz musiał zapłacić. I czy CASE to chińska marka?
@d___b tez bym chcial dostac traktor 70km ze zwrotem 70% a jestem rolnikiem xD
@siodemkaxx
Skąd w takim razie na wsiach jeździ masa CASE'ów? Rolnicy sami kupują te ciągniki żeby potem narzekać na ich drogi serwis i brak możliwości odsprzedaży przez 5 lat?
@d___b tez bym chcial dostac traktor 70km ze zwrotem 70% a jestem rolnikiem xD
@siodemkaxx
Skąd w takim razie na wsiach jeździ masa CASE'ów? Rolnicy sami kupują te ciągniki żeby potem narzekać na ich drogi serwis i brak możliwości odsprzedaży przez 5 lat?
@d___b u mnie nikt case nie ma, na pewno nie ma
@d___b gornicy dostaja przelew na konto za nic, ty mozes złożyć wniosek i liczyc ze dostaniesz decyzje pozytywna spełniając pierdyliard wymagań. Potem kupujesz to na co złożyłes wniosek za swoja kase ( w 90% z kredytu) skladasz wniosek o zwrot (platnosc) 50% i modlisz sie zeby ci dali zwrot, w teorii 3 miesiace od zlozenia pisma, w
Sam jeżdżę deutz fahrem, kupiony w 2005 roku, kredyt splacony za niego ze 3 lata temu
@d___b
@d___b od kiedy dawtona ma swoje pola i produkcje? Pierwsze slysze, źródło dawaj ze dzierzawi albo jest wlascicielem pól...
@siodemkaxx
A ile?