Aktywne Wpisy

Emerald84 +29

denazyfikacja +76
W systemie kaucyjnym największym nieporozumieniem jest to, że po oddaniu butelek dostaje się ten taki paragon z podsumowaniem odzyskanej kwoty, więc w skali całego kraju takich paragonów drukuje się całe sterty. Przecież to jest jest jakiś absurd kompletny, nie wiem dlaczego nikt nie porusza tego tematu bo to chyba najbardziej pokazuje nieudolność tego całego systemu xD Tyle lat się mówi że barwniki stosowane w paragonach są szkodliwe dla ludzkiego zdrowia i środowiska
źródło: image_picker_D8C362DB-2DBD-44BF-8D60-C8DEA6B37336-16151-0000027096A4FF38
Pobierz

chcę postawić dosyć prostą aplikację opartą na react+nodejs+postgresql (logowanie, rejestracja, płatności payu). Zastanawiam się nad hostingiem/vps-em, który uciągnie na spokojnie z 1000 użytkowników jednocześnie w godzinach popołudniowych/wieczornych.
Posiadam pewną wiedzę z zakresu linuxa. Zakładam, że wybranie vps związałoby się z:
- zainstalowaniem nginxa, node, postgresa,
- ustawienie zadań cron do robienia kopii zapasowej plików i bazy
- wrzucenie builda z reacta i aplikacji nodejs
- konfiguracja linuxa, aby nginx i aplikacja node uruchamiała się wraz z uruchomieniem systemu
- wykorzystanie modułu pm2 dla aplikacji nodejs
- ustawienie rekordu A w strefie DNS, aby wskazywał na adres serwera
Czy o czymś nie pomyślałem, coś robię źle? Muszę się martwić o jakieś dodatkowe zabezpieczenia? Jaki vps polecacie?
Jeżeli chodzi o hosting to znalazłem 2 opcje, które umożliwiają postawienie aplikacji nodejs.
Mydevil oraz atthost. Jakieś opinie na ich temat (głównie chodzi o tego nodejs)?
Najbardziej zależy mi na bezawaryjności. Cena jest sprawą drugorzędną.
Z góry dzięki za pomoc :)
@zarg: Ty potrzebujesz bazy dany z repliką i failoverem oraz przynajmniej dwóch webserverów z loadbalancerem, a nie bezawaryjnego VPSa.
@Koliat aplikacja głównie będzie wyświetlała filmiki na stronie i w tym celu chcę wykorzystać cloudflare streama.
Mam już kilka lat i sobie chwalę.
https://webh.pl/serwery-vps-kvm
PROMO5192 i będzie 20% taniej :)