Aktywne Wpisy
wysokiewiczplum +314
Grupki na FB "lekarz szuka pracy" powinny być znacznie mocniej i częściej pokazywane społeczeństwu.
Ludzie kompletnie nie są świadomi tego jak absurdalne pieniądze zarabiają lekarze i jak trzeba się ich prosić, żeby w ogóle zechcieli pracować. Pierwszy lepszy post lekarza zaraz po studiach, bez specjalizacji, w jakiejkolwiek części Polski o tym, że szuka pracy i w odpowiedzi dostaje 30 komentarzy z prośbą o kontakt XD Stawka 160zł/h to oczywiście psucie rynku! Tak, 160zł/h
Ludzie kompletnie nie są świadomi tego jak absurdalne pieniądze zarabiają lekarze i jak trzeba się ich prosić, żeby w ogóle zechcieli pracować. Pierwszy lepszy post lekarza zaraz po studiach, bez specjalizacji, w jakiejkolwiek części Polski o tym, że szuka pracy i w odpowiedzi dostaje 30 komentarzy z prośbą o kontakt XD Stawka 160zł/h to oczywiście psucie rynku! Tak, 160zł/h
źródło: klodzkopoz
Pobierz
vieniasn +163
i tak to jest na tym rynku samochodów używanych
źródło: temp_file5675835906659806530
Pobierz

#gotujzwykopem #pytanie
@InterferonAlfa_STG: Jak się grzeje lepiej?
Ogólnie wychodzi na to że indukcja wypada lepiej pod (niemal) każdym względem. ¯\_(ツ)_/¯
Tylko ten tłuszcz na szafkach ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
@PanKracy582: ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Jest przede wszsytkim tanszy i niezalezny bo prad moga wylaczyc to zostaje Ci gaz.
No i gaz ma pokretla, a przeklikiwanie 17 stopni w indukcji to musi byc rzezba. Pewnie sa tez indukcje z pokretlami ale nie kojarze.
Samo to ze na glupim palniku od gazu po zdjeciu patelni polozysz talerz na ktorym bedziesz potem
@InterferonAlfa_STG: Bo? Ostygnie Ci ta patelnia jak ją na 10 sekund podniesiesz żeby coś przewrócić czy zamieszać?
@Mirkosoft: tez o tym myslalem, widocznie takie przyzwyczajenie
Co to palnika to musisz trzymac nastepny przedmiot w domu, jakbys nie mial ich juz miliona.
Poza tym musisz miec do tego palnika jeszcze
@Mirkosoft: masz to jakoś wyliczone?
Mój osobisty wniosek, mając wybór zdecydowanie indukcja, ale każdy ma swoje przemyślenia i wnioski.
Dla mnie różnice poza tym co wcześniej to oprócz tego brak możliwości nieszczelności, w mieszkaniach corocznych kontroli, łatwość montażu (np na wyspie, przy remoncie), brak CO2 przy gotowaniu.
Kusi mnie ta czystosc, bo jednak gaz sie nie spala calkowicie.
Moze nastepne sobie wezme w indukcji
@Sweet_acc_pr0sa: Z tym to trochę odleciałeś xD