Wpis z mikrobloga

Cześć.

Czy zauważył może ktoś żeby mu wtyczka FanFilm w ostatnim czasie trochę zwolniła? Chodzi o to, że np. jak znajdę jakiś film i kliknę w niego, żeby wyszukało źródła, to zanim zacznie szukać tych źródeł, to przez jakieś 15-20 sekund nic się nie dzieje. Po tym czasie zaczyna szukać źródeł.

Jak już znajdzie źródła, to film się odpala i wszystko jest OK. Po prostu wcześniej FanFilm działał jakoś zauważalnie żwawiej i nie wiem z czym to może być związane.

Instalacja jest na android boxie z COREELEC 9.2 (nowsze wersje działają u mnie źle). Dodatki jeśli dobrze widzę poinstalowane najnowsze.

Aha i druga sprawa. Czy ktoś wie, którego ResolveURL używać? Jest jakiś od jsergio (chyba to porzucił), jest jakiś aktualizowany od Gujala ale jest też w repo fanfilm ale ma jakieś inne numery wersji (aktualnie 6.4.114). Używam aktualnie tego ostatniego z fanfilm (6.4.114).

#kodi, #kodiwpigulce, #fanfilm
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kodiwpigulce_pl: mi załączenie angielskich źródeł blokuje wtyczkę. W sensie nic się nie dzieje przez ponad minutę. Jak zablokowałem angielskie źródła to jest względnie ok, choć też długo trzeba czekać. Może to wina samego mi boxa s 4k które mam.
  • Odpowiedz
@kodiwpigulce_pl: no i też niespecjalnie mi to przeszkadza. Jest np. venom do angielskich źródeł, czy omawiany ostatnio Elementum. Zastanawiałem się tylko czy to problem z moim sprzętem czy wtyczka nie wyrabia
  • Odpowiedz
@Uaephean: @kodiwpigulce_pl: Niestety wyłączenie źródeł angielskich nic nie zmieniło. Wydaje mi się, że to chyba coś COREELEC gryzie się z FANFILM. Kiedyś napewno FANFILM działał mi szybciej a sprzęt mi się nie zmienił.

Najważniejsze, że wtyczka spełnia swoje zadanie w 100%, a że jest troszkę wolna, to kwestia trzeciorzędna. Myślałem, że może wystarczy coś pozmieniać w ustawieniach żeby było szybciej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@kokosz887: Jeśli potrafisz względnie dobrze angielski to korzystaj z Venoma oraz Elementum - choć to p2p więc VPN wskazane. Ja znalazłem tam sporo filmów, których już ani fanfilm ani venom nie potrafili wyszukać. Przy okazji te źródła venoma zawierają sporo reklam w filmach które są kiepskiej jakości. Wywalało mi 20sek rekalmy jakiegoś kasyna co chyba pół godziny przy którymś z nowych filmów.
  • Odpowiedz