Wpis z mikrobloga

@Xeinaemm: @object: @MarcelMcOne:
Myślę, żeby nową aplikację zrobić jako nowy serwis czyli kolejną aplikację .net Core API, która będzie nawiązywała połączenie z brokerem, odbierała regularnie wiadomości z brokera i zapisywała je w bazie SQL.
Komunikacja pomiędzy backendem aplikacji Webowej a nową aplikacją do obsługi MQTT miał bym po HTTP, spróbował bym odgapić rozwiązanie jak komunikują się ze sobą mikroserwisy.
I teraz pytanie czy jak mam jedną
  • Odpowiedz
@DaxterPoker: To brzmi bardziej jak rozproszony monolit. Ja bym napisał backend + jakiś worker, który by subskrybował zdarzenia z mqtt, zapisywał je do bazy i emitował dane przez source event albo websockety do frontu.
  • Odpowiedz
@MarcelMcOne: za dużo mi te podpowiedzi nie mówią ... websocket i worker. czy podesłał byś jakiś przykład bądź tutorial how to start ? :) bo za bardzo nei wiem czego szukać gdy nie wiem jak to ma wyglądać
  • Odpowiedz
@DaxterPoker: powiem Ci, że pytanie spadnie z rowerka. SO to Q&A a nie forum a Twój post nie dość, że zawiera wiele pytań (duże nie na SO) to jeszcze w zasadzie jest pytaniem o opinie i doświadczenia (też duże nie na SO).
  • Odpowiedz