Wpis z mikrobloga

K---a czaicie to xD keeek

Pracuje na koleji, jako że PKP biedne w c--j to jako automatycy nie mamy na działce samochodu służbowego (no w sumie mamy raz w tygodniu, jest jeden na 4 działki xD) to jeździmy wszędzie pociągami. W związku z #koronawirus w------i nam jedyny pociąg którym mieliśmy możliwość wrócić do siebie, i uwaga co wymyślił nasz mistrz mądra głowa xD

Będziemy wracać z pracy autobusami, a jedyny który jest w miarę wcześnie (15:20, chociaż pracujemy do 15) jedzie uwaga... 3 godziny xD robi łącznie prawie 300 km jadąc k---a chyba przez Gdańsk (północna polska here) nie wspominając, że kosztuje 40 zł, które mamy pokryć z własnej wypłaty. Z tej żenady wołam @iks_de

I tak to się powoli żyje na tej koleji

#pkp #kolej #pracbaza
  • 68
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kinesin1000: Dziewczyna pracuje, dom będę miał po rodzicach, będę tu conajmniej do obrony magisterki, bo jest względny spokój, a i najzwyczajniej w świecie lubię tą robotę. Racja, płace to żart, ale raczej na wszystko mi starcza.
  • Odpowiedz
@Kolej00rek: czaimy bo też jestem z tej grupy automatyków, masakra, u nas to żadnego służbowego auta, do roboty trzeba jeździć pociągami i na robotę też...
PKP - Poczekasz K---a Poczekasz....
  • Odpowiedz
@Barttson: W sumie racja. Działka automatyka może obejmować kilka stacji, co nie zmienia faktu, że u nas zabezpieczenie często jeździ prywatnymi samochodami, bo po prostu nie ma innego wyjścia.
  • Odpowiedz
@dedik gdybym tylko mógł.. Xd
W tym miesiącu manewry rules plus Chyba 5 razy gdzieś jadę szkoleniowo więc... ( ͡° ʖ̯ ͡°) jakoś trzeba się trzymać na tej kolei
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@Kolej00rek: bo kolejarze to p---y, dawniej te same przywileje co górnicy, a na przestrzeni lat daliście sobie wszystko odebrać traktują was jak g---o, tymczasem ryle mają wszystko czego dusza zapragnie
  • Odpowiedz
@Ben-Jammin: Zupełnie mi nie wstyd.

Może wy wszyscy plujecie na kolej, ale jak wszystko w życiu ma ona swoje plusy. Wzięli mnie bez JAKIEGOKOLWIEK doświadczenia zawodowego, kiedy posiadałem jedynie tytuł technika elektryka. Krok po kroku wszystkiego mnie nauczyli, zrobili kurs automatyka, sepy i od samego początku miałem taką samą stawkę jak starzy kolejarze. Poza tym jak już koledzy wcześniej mówili, 2 godziny się pracuje, a 5 piję kawę. Dodatkowym atutem jest
  • Odpowiedz