Wpis z mikrobloga

#html #css #programowanie #frontend #programista15k

Cześć. Jeśli szukam małych zleceń w html/css na angielskojęzycznych stronach, ale dopiero zaczynam to wg Was lepiej ściemnić w portofolio że robię to już kilka miesięcy, czy wprost napisać że nie mam doswiadczenia komercyjnego?

Zrobiłem kilka stron www na własny użytek, ale nigdy nie miałem jeszcze kontaktu z klientem w tej branży. Nie widze problemu w zarabianiu najnizszych freelancerskich stawek, chcę zdobyć jakiekolwiek doświadczenie
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WarmWeather: oczywiscie w portfolio będę miał zamieszczone własne projekty, pytanie tylko jak sformulowac moje 'doswiadczenie' ( ͡º ͜ʖ͡º)
czy klient zapyta o nazwy firm czy zadowoli sie samym portfolio
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Viktor7874: ogarnij coś więcej oprócz szablonów, jakieś technologie js. angular etc. Może nawet wordpressa i tym podobne cms'y. Imo sam css i html to podstawa: takie "must have" które każdy powinien znać przy web developmencie. Dopiero na tej podstawie powinieneś budować umiejętności i znajomość technologii która z tego korzysta. Na zarabianie przyjdzie czas
  • Odpowiedz
@Acidiscus: wiem że tak byłoby najlepiej zrobić(podstawy js w sumie znam) , ale już mnie tak korci żeby próbować coś komercyjnego, szczególnie że ze względu na epidemię zamknęli mi wszystkie miejsca pracy więc mam dużo czasu
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Viktor7874: chodzi mi bardziej o to że możesz nie znaleźć takich zleceń. Po prostu zakres możliwości Ci to ogranicza. Jeśli chcesz postawić stronę, to musisz przynajmniej tego cms'a dobrze ogarniać, żeby zaraz nie było problemów z dodaniem funkcjonalności które życzyć będzie sobie klient itp. A żeby dodawać funkcjonalności to wypadałoby znać php, js i do tego mieć jakieś doświadczenie z pracą w takim dziadostwie jak wordpress xd Tutaj ważne jest
  • Odpowiedz