Wpis z mikrobloga

@ButtHurtAlert: Ja wierzę że duch Święty to bog,Jezus i ojciec i ci trzej mają święte pierścienie, z ktorych polaczenia powstaje duch, niczym kapitan planeta, a zmiana występuje jak u transformerów. Walczą całe życie z brzydkim niziołkiem, który chce ukraść pierścienie i wrzucić do wulkanu. NIE MOZESZ OBRAZAC MOJEJ WIARY, bo twój papież zakazał obrażania innych wiar. Jak to zrobisz to pójdziesz do piekła.
  • Odpowiedz
@ButtHurtAlert: Po co niby mam się uczyć teologii? Ma to tyle samo sens co astrologia, wróżenie z fusów czy leczenie za pomocą energii minerałów.

Jakbym chciał poczytać fantastykę to są lepsze opcje.
  • Odpowiedz
@Sernik2323 ale czemu miałbym obrazac twoja wiarę? Wierz sobie w co chcesz, dla mnie twoim wyborem może być zarówno szatan, metatron jak i latający potwór spaghetti.
Mną nie rządzi papież, co prawda jestem ochrzczony, ale mi pasuje bycie agnostykiem, dla mnie kazda wiara jak i ateizm jest sensowna, to jest coś co ułatwia wielu osobom życie na ziemi.
  • Odpowiedz
@Sernik2323 bo próbujesz się wymądrzać, wyśmiewac z czyjeś wiary, nie mając o niej pojęcia. Więc jesteś dzbanem. Ja się nie wyśmiewam z fizyki kwantowej i naukowców , bo jej i ich nie rozumiem do końca. Nie różnisz się niczym od wioskowego głupka który na kazda nowinkę reagował śmiechem bo była to reakcja obronna na nierozumienie pewnych rzeczy
  • Odpowiedz
@TankDriver: a ojciec Bóg to to samo, co Bóg ojciec? A czy matka boska nie powinna być członkinią Trójcy Świętej? A jak jest matka boska, to kim jest bosek? A można miksowac trójce, jak i tak to jest ta sama osoba? Na przykład Bóg boży, syn duch i ojciec święty? Kurla wychodzi że jest 6 osób: Bóg, ojciec, syn, boży, duch i święty.
  • Odpowiedz