Aktywne Wpisy
b_oski +44
mirko_anonim +55
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mediana wynagrodzeń w Polsce w marcu wyniosła 6549,22 zł brutto. Na umowie o pracę daje to 4794 zł netto. Średnia to 8604,72 zł brutto, czyli niecałe 6200 „na rękę”. oraz Jeśli chłop nie ma dziewczyny lekarki (albo sam nie jest lekarzem) to it's over.
Mam wspaniała partnerkę która jest lekarzem anestezjologiem w prywatnej klinice estetyczno-plastycznej plus dorabia sobie w przychodni. Jej rodzice to lekarze juz po 70 z Warszawy. Jesteśmy ze soba od paru lat i znam juz dobrze i jej znajomych i znajomych rodziny.
Im bardziej patrze na ten ich świat dworków, mieszkań, tym bardziej potwierdza to moje przekonanie ze pociąg juz odjechał. Jak ktoś sie nie wstrzelił z 10-20 lat temu, nie zainwestował dobrze pieniędzy i nie kupił mieszkania to teraz sa tylko 3 normalne ścieżki ktore umozliwiaja miec przyjemne życie.
Mediana wynagrodzeń w Polsce w marcu wyniosła 6549,22 zł brutto. Na umowie o pracę daje to 4794 zł netto. Średnia to 8604,72 zł brutto, czyli niecałe 6200 „na rękę”. oraz Jeśli chłop nie ma dziewczyny lekarki (albo sam nie jest lekarzem) to it's over.
Mam wspaniała partnerkę która jest lekarzem anestezjologiem w prywatnej klinice estetyczno-plastycznej plus dorabia sobie w przychodni. Jej rodzice to lekarze juz po 70 z Warszawy. Jesteśmy ze soba od paru lat i znam juz dobrze i jej znajomych i znajomych rodziny.
Im bardziej patrze na ten ich świat dworków, mieszkań, tym bardziej potwierdza to moje przekonanie ze pociąg juz odjechał. Jak ktoś sie nie wstrzelił z 10-20 lat temu, nie zainwestował dobrze pieniędzy i nie kupił mieszkania to teraz sa tylko 3 normalne ścieżki ktore umozliwiaja miec przyjemne życie.
Ford Focus mk2 przedlift u mnie prawie od nowości.
Silnik 1.8 tdci 2007
Sprzęgło z dwumasą robione przy 250k i 480k
Turbo fabryczne, nigdy nie ruszane.
Olej Formula F 5w30 wymieniany co 12-17 tysięcy kilometrów, od ponad roku leje Total Quartz Ineo ECS 5w30 z takim samym interwałem.
Rozrząd dolny (łańcuch) nigdy nie wymieniany.
Rozrząd górny wymieniany co 100 tysięcy kilometrów.
70% Trasa 30% miasto
Spalanie od 4.9 do max 5.6 ale aktualnie kasowałem przed zimą i mam średnie 5.2.
Oleju bierze średnio 100ml na 10000km.
W komentarzu aktualny przebieg ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jestem ciekaw czy swoim drugim autem BMW e90 w benzynie dociągnę taki przebieg ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zapraszam do zabawy #pokazprzebieg
#ford #focus #mk2 #diesel #motoryzacja #auto
Życzę szerokości i bezawaryjności.
Zresztą jak swojego od niemca też kupowałem, ale z pomocą brokera co miał dostęp do wszystkich danych serwisowych w DE i najpierw szukaliśmy na polskim podwórku, ale na 12 ciekawych sztuk tylko 2 miały zgadzający się stan licznika nie wspominając o ukrytych naprawach i poważnych awariach.
Ostatecznie
Komentarz usunięty przez autora
Fakt, silnik wiekowy Ale jedyny dymek jaki puści to przy dłuższym (2,3,4...dniowym) nie odpalaniu na mrozie.
I te rady eksperta:
@dyslexia: a może to nie kwestia szczęścia/przypadku, tylko jeden leje byle jaki 5W30, (aby SAE się zgadzało) a drugi wie, że dobrze jest dobrać jeszcze przynajmniej jedną klasyfikacje olejów zgodnie ze specyfikacją swojego silnika (najlepiej ACEA albo chociaż API)
Rozumiem że w swojej karierze zrobiłeś przynajmniej te kilkaset tysięcy kilkoma różnymi autami że wiesz że zmiana oleju na inny niż zaleca producent zdecydowanie nie zaszkodzi A tylko pomoże. Prawda?
Czego tu nie rozumiesz?