Wpis z mikrobloga

@Krupier: Chodzi o to, że się zaczyna run na gotówkę. I jeżeli pojawiają się takie pierwsze, to znaczy że zjawisko narasta. A to oznacza, że ilość kasy na depozytach w bankach maleje. Ja sam wyciągnąłem 50% oszczędności, żeby przelokować je w inne zasoby niż gotówka na koncie banku, gdzie depozyty gwarantuje Mateusz z Andrzejem.
@wciesiel: wiem, pisałem o tym. Dla mnie to brak podstawowej wiedzy ekonomicznej. Najlepiej - niech wszyscy wyciągną gotówkę, banki #!$%@?ą i jedyne co będziesz mógł to z tego papieru samolociki budować (bo nawet do podcierania dupy się nie nadaje).
@Krupier: rly? Jeżeli uważam, że jest 50+% szans na załamanie się systemu bankowego w Polsce i 20+% szans na załamanie się systemu finansowego na świecie, to mam czekać aż jebnie, żeby solidarnie ze wszystkimi stracić?

Przepakowuję w gotówkę (USD,EUR), obligacje USA i strefy EUR, rezerwa w górników złota, ETF na fizyczne złoto i srebro i 2% na BTC
rly? Jeżeli uważam, że jest 50+% szans na załamanie się systemu bankowego w Polsce i 20+% szans na załamanie się systemu finansowego na świecie, to mam czekać aż jebnie, żeby solidarnie ze wszystkimi stracić?

@wciesiel: no wypłacając masowo depozyty zyskasz krótkoterminowo. Długoterminowo przez takie akcje każdy dostanie w dupę.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Krupier: bzdury gadasz, jak wypłaca swje oszczędności żeby w coś zainwestować? Czy oszczędzał po to żeby utrzymywać system bankowy? Jakoś jak bank zarabia krocie na kredytach to bank solidarnie i dobrowolnie nie wypłaca większy z oprocentowań!!
  • 0
@Krupier: ty naprawdę myślisz że jak nie będziesz miał kasy t ok bank przyjdzie i Ci pomoże? Po to place za utrzymanie konta żeby mieć dostęp do swojej gotówki w każdej chwili.
  • 1
@wciesiel: a NBP, za Twoje daniny opłaca bondyny co miesiąc bez zająknięcia. Jak ten nieżąd nie zrozumie że zależy od ludzie nie ludzie od niego to zawsze będzie wyciągał rękę po cudze poieniadze żeby utrzymywać swoje nadmuchane wydatki