Jest ktoś w stanie polecić mi jakiś kurs devopsa? Cokolwiek żeby się wdrożyć i szukać pracy. Podobno sysadmini już umierają :( #devops #it #informatyka #kurs
@uketrab: Konkretniej to tak: Znam podstawy linuxa, umiem coś w powłoce basha, troche AD w windowsie, ucze się programowac w pythonie i przypominam sobie zakres materiału CCNA. Chce wejsć w temat devopsa gdyż tak jak wspomniałem wcześniej - podobno sysadmini umierają(w sensie zawód). Obcy dla mnie jest docker, kubertens i technologie typu AWS czy Azure. Co po kolei robić, czego się uczyć na dobry początek, jaki kurs przedsięwziąć?
@JesMan: Devops to metodologia/filozofia wytwarzania oprogramowania, a nie stanowisko. (╯°□°)╯︵┻━┻ Może poczytaj najpierw czym jest devops, a dopiero potem ogarnij czy chcesz z tego kurs co? xD
@Init0: @uketrab: Dziękuje ślicznie za pomoc. Od czegoś muszę zacząć żeby jakś pierwszą prace w IT złapać. Swoja drogą, bazując na wiedzy którą opisałem wcześniej. Macie jakieś doświadczenie w tej kwestii aby mi powiedzieć czy jest szansa na jakiekolwiek stanowisko po za help deskiem?
R---------a mnie to ze place prawie 3k skladki zdrowotnej i nawet nie mogę zrobic pierwszy raz w życiu rezonansu magnetycznego w sytuacji gdzie nie moge juz chodzić. Dostałem termin na maj xd
#devops #it #informatyka #kurs
Swoja drogą, bazując na wiedzy którą opisałem wcześniej. Macie jakieś doświadczenie w tej kwestii aby mi powiedzieć czy jest szansa na jakiekolwiek stanowisko po za help deskiem?
Musisz sie duzo nauczyc
https://www.youtube.com/watch?v=SUscBKCPmG0
@JesMan: Podobno