Aktywne Wpisy
Pesa_elf +327
Zaczynam nitkę z najbardziej przecenianymi artystami w Polsce. Tego jegomościa traktowano jak papaja bo umiał dobrze klaskać z orkiestrą i wszędzie go zapraszali jak jakaś wyrocznię.
#glupiewykopowezabawy #takaprawda #gownowpis #muzyka
#glupiewykopowezabawy #takaprawda #gownowpis #muzyka
mirko_anonim +89
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Kończę wieloletni związek z facetem, któremu odwidziało się ślubu i dzieci. Mam 28 lat, czuję się bezwartościowa i mam ogromną pustkę w sercu. Przygotowywałam się od 2 lat do macierzyństwa, czekałam bo najpierw lepsza praca, mieszkanie, stabilność. I jak juz mielismy konkretne plany kilka dni temu usłyszałam, że jemu instytucja małżeństwa nie odpowiada i dzieci też mieć nie chce, bo go ograniczą. Czuję się jakby ktoś wbił mi nóż
Kończę wieloletni związek z facetem, któremu odwidziało się ślubu i dzieci. Mam 28 lat, czuję się bezwartościowa i mam ogromną pustkę w sercu. Przygotowywałam się od 2 lat do macierzyństwa, czekałam bo najpierw lepsza praca, mieszkanie, stabilność. I jak juz mielismy konkretne plany kilka dni temu usłyszałam, że jemu instytucja małżeństwa nie odpowiada i dzieci też mieć nie chce, bo go ograniczą. Czuję się jakby ktoś wbił mi nóż
Co robić z zuzytymi bateriami? Utylizacja, wywoz do gówno krajow przyjmujacych śmieci które to spala jakby to były liscie?
Ładowanie w trasie to jakaś porażka xD
Tesla to jedna z najbardziej wadliwych marek w Norwegii. Ludzie się tu śmieją, że połowa przebiegu tesli to droga do serwisu i z powrotem xD
Moim zdaniem ogniwa wodorowe mają więcej sensu.
#tesla #motoryzacja
Wodór jest "paliwem głupców" - stetryczałych dziadków którzy nie potrafią wyobrazić sobie czegoś innego niż bycie na smyczy stacji benzynowych. Beznadziejność wodoru przewyższa jedynie głupota FUDziarzy i hejterków Tesli mających ból rzyci z okazji posiadania śmierdzącego ropą Passerati.
Odzysk, 96+% https://youtu.be/wxCFDWMPu38
O wodorze ( "fools' cell" ) i jego beznadziejności pisałem choćby tu: https://www.wykop.pl/link/5297879/#comment-72569327
@Gviazdor:
@Gviazdor: Można je odnowić, albo zebrać w farmy baterii np. na potrzeby przechowywania energii ze źródeł odnawialnych (bo "zużyte" baterie nadal mają jakieś 50% sprawności)
@BQP: Jak będzie więcej elektryków to będzie i więcej stacji bo się będzie opłacało w nie inwestować (większy popyt).
Po pierwsze, piszesz, że wodór jest "brudnym paliwem", bo otrzymuje się go z gazu ziemnego. W zestawieniu natomiast przedstawiasz wydajność elektrolizy, nie konwersji gazu ziemnego z wodą.
Dzisiejsze elektryki nadaja się tylko do miasta i na krótkie wycieczki