Aktywne Wpisy

Lewusx +27
7 tydzień redukcji dobiega końca. :)
112,5kg dziś.
Nabity jak autobus do lichenia, tak się właśnie czuję.
#mirkokoksy
#silownia
112,5kg dziś.
Nabity jak autobus do lichenia, tak się właśnie czuję.
#mirkokoksy
#silownia
źródło: IMG_9965
Pobierz
Bobby_Peru +336
#wroclaw #anonimowemirkowyznania #pytanie #zalesie
Szukam jakiegokolwiek ludzkiego miejsca do spania/pomieszkania, z jakimkolwiek sanitariatem. Za udostępnienie takowego, mogę pracować, od ręki, od jutra.
Zasadniczo nic nie umiem.
Ostatnie naście lat (minus ostatnie 2) prowadziłem swój własny sklep dla pasjonatów, za swoje własne piniendze. Zatrudniałem ludzi. Zarabiałem, było mnie stać. Wcześniej pracowałem w poważnych firmach.
Umiem rozmawiać z ludźmi, nie tylko jako "handlarzyna". Umiem "ogarniać tematy", umiem się dowiedzieć, umiem sobie radzić, umiem rozwiązywać problemy, umiem spiąć dupę...
Szukam jakiegokolwiek ludzkiego miejsca do spania/pomieszkania, z jakimkolwiek sanitariatem. Za udostępnienie takowego, mogę pracować, od ręki, od jutra.
Zasadniczo nic nie umiem.
Ostatnie naście lat (minus ostatnie 2) prowadziłem swój własny sklep dla pasjonatów, za swoje własne piniendze. Zatrudniałem ludzi. Zarabiałem, było mnie stać. Wcześniej pracowałem w poważnych firmach.
Umiem rozmawiać z ludźmi, nie tylko jako "handlarzyna". Umiem "ogarniać tematy", umiem się dowiedzieć, umiem sobie radzić, umiem rozwiązywać problemy, umiem spiąć dupę...

#koronawirus #2019ncov #allegro #podatki #prawo #prawopodatkowe #dzialalnoscgospodarcza
Komentarz usunięty przez autora
Jednorazowy się nie liczy
@Eriksen:
Może.
Tylko po tej całej inbie trzeba będzie się rozliczyć z fiskusem, a wobec nie daj boh braku DG jeszcze domiar zapłacić i kary za sprzedaż produktów paramedycznych ( zarzut o doprowadzeniu do niekorzystnego rozporzdzenia mieniem będzie furczał ).
( zarzut o doprowadzeniu do niekorzystnego rozporzdzenia mieniem będzie furczał ).
@sidhe: xD
@koob:
sie posmiejesz, jak to ruszą.
Ofkz grzywny, w trybie postępowania uproszczonego. Dla budżetu prosta i czysta
że jakoby pomaga na KORONAWIRUS ( wystarczy w domysle, obrona że to tylko nazwa raczej januszkowi nie pomoże )
@richr:
jeśli prokura udowodni, że działałeś w złej wierze, to nawet to nie pomoże. Tak że szukaj papugi
@sidhe: Dawno się tak nie uśmiałem, oni są tak leniwi, że musi być stać się cud lub nacisk z góry by ruszyli dupę. Miałem klienta na tacy, wystarczyło podpisać papiery i do sądu, facet wyłudził pożyczkę itp.
@tas2000:
Kwestia skali, łatwości uzyskania wpływów do budżetu, łatwości ustalenia sprawców, ich ewentualnej skłonności do obrony.
większosć z tych Januszy w żąbkach kasę przyniesie, gdy tylko dostaną wezwanie do prokury.
Starczy jeden prokurator oddelegowany, jedno pismo do każdej z platform sprzedazowych, trochę papierkowej roboty,, a kasa popłynie. i
@sidhe: jesli nie ma napisane JAK pomaga to nie jest to karalne. Moze faktycznie pomagac na koronawirusa na przyklad ograniczajac patogeny ktore sa wdychane. Wystarczy ze pomaga w 1% i juz jest spelniony warunek.
@karer:
jeśli w specyfikacji producenta NIE MA nic na temat potencjalnego MEDYCZNEGO zastosowania ( a nie ma ), produkt taki NIE jest produktem medycznym, i sprzedawanie go jako takowego jest przestępstwem oszustwa. Zgłoszenia już poszły do prokury, obyś nie był na liście.
@sidhe: ale mowienie ze pomaga na koronawirusa to nie jest okreslanie jego medycznych wlasciwosci. Sorry ale gadasz glupoty albo w ogloszeniu jest cos o czym nie slyszalem.
@karer
Jest, jesli sad tak uzna.
A uzna, bo to latwa kasa dla budzety, punkty w profilu zawodowym, premie, awanse
@sidhe: nie jest poniewaz sad nie moze tak uznac. Prawo medyczne mowi jasno co jest wyrobem medycznym i jakie ma wlasciwosci.
@karer
Jest profilowanie klienta, nastawienie na oszustwo. To wyczerpuje znamiona czynu
@sidhe: profilowanie na klienta jest LEGALNE. Nastawianie na oszustwo? To trzeba udowodnic a ciezko jest udowodnic klamstwo. Niedopowiedzenie w marketingu NIE JEST klamstwem. Klamstwo musi wychodzic poza fikcje marketingowa. Serio wyjdz juz ze strefy fikcji i fantazji bo to bez sensu. Dorosnij bo skonczysz jak reszta leszczy ktorzy poszli z fikcja tak daleko ze chwala sie ze prowadza jakies sprawy
@karer
Yhymm..
Zycze powodzenia w procesie ty vs Panstwo w kryzysie