Wpis z mikrobloga

@RymMajster: Wielkich różnic w nich nie masz bo to jednak podobna do siebie generacja oprócz wodotrysków w Fenixie. Ale jest jedna znacząca waga Fenixów :D może to przeszkadzać
  • Odpowiedz
@RymMajster: Jak chcesz zegarek podczas jazdy montować na kierownicy to 935 bo mozesz założyć adapter quick release(jeżeli masz dedykowany komputer rowerowy to bez znaczenia bo zostawisz zegarek na nadgarstku). Jak chcesz mieć mapy w zegarku to 5x. Typowo do treningów tri 935 się lepiej sprawdzi, jest znacząco lżejszy.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@RymMajster: 935, lepszy GPS bo nie ma tego stalowego gówna co blokuje sygnał. Lżejszy. Przy maratonie odczujesz różnice (ja mam f3 i jest ciezki).
  • Odpowiedz
@WuERA:

Jak chcesz mieć mapy w zegarku to 5x

Men, przyczyniasz się do tego, że ludzie niepotrzebnie kupują te wielkie, stalowe sprzęty. Od niejednej osoby słyszałem, ze kupiła Fenixa, bo chciała mieć track GPX, ale c--j tam, że można to darmową aplikacją ogarnąć nawet w Vivoactive.
Na 935 i innych zegarkach można mieć mapy, za pomocą innej aplikacji z Connect IQ. Jest to opcja premium, ale JEST! https://medium.com/@dynamicwatch/dwmap-background-maps-758c6bd8e4f
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@esuwir: @WuERA: "mapy" masz też w F3. Za darmo. Wcześniej rysujesz trasę wygrywasz do zegarka i jedziesz po śladzie.
@RymMajster: ja mam F3 bez szafiru już 3 lata i mam drobna 1 rysę. Zdejmuje go do snu tylko. Tak to jest na mocowaniu rowerowym w lesie i na szosie, basen, biegi, trochę snowboardu i wypraw w góry.
  • Odpowiedz
@uhauha: Oczywiście chodziło o normalne mapy, nie ślad trasy. @esuwir: Pole CiQ które zalinkowałeś wymaga ciągłego połączenia z telefonem, podejrzewam, że nie można też go przybliżyć ani przejrzeć czegoś co jest kilka km dalej. Taka słaba proteza:) To że ludzie kupują gadżet na wyrost to inna sprawa, wiekszość by była w pełni zadwolona z najtańszych forerunnerów.
  • Odpowiedz
@WuERA: Posiadanie telefonu jest jasne. Jednak błędnie podejrzewasz. Interfejs jest mega spoko. Jest to bardzo dobrze działająca proteza dla ludzi, którzy mają przy sobie telefon. Korzystałem przez 1,5 roku z mapField (tylko śledzenie tracku GPS), od tego samego developera, na Vivoactive HR - rewelacja i za free.
  • Odpowiedz
@esuwir: A widziałeś jak te mapy wyglądają? Sorry, ale żadne aplikacje z CIQ nie mają tutaj nawet startu, dwmap itd. - mapy Garmina są naprawdę bardzo dokłądne i co lepsze - rutowalne (inna rzecz, że zrobienie bardziej skomplikowanej trasy to już trudniejsze z samego zegarka). W porównaniu z samym trackiem GPX to naprawdę duża róznica.

Ale do triathlonu średnio potrzebne, jak się dużo zegarka używa w górach, to już bardziej
  • Odpowiedz
@mucher: Widziałem, ale z drugiej strony nie widziałem i nie używałem map Garminowych - my fault. To stawia sprawę w zupełnie innym świetle. Dzięki za cynk. Porównując ficzer trackowania GPX, nie widzę znaczącej różnicy pomiędzy mapField, a rozwiązaniem garminowym.

Co do dokladności GPX - naprawdę trzeba Ci to udowadniać? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Wystarczy zajrzeć na dcrainmaker.com i sprawa staje się jasna. "Plastikowe" Garminy dają radę znacznie lepiej w tej materii, niż "metalowe", z tej samej generacji, a bywa, że np. 230, albo 235 rysują lepiej, niż Fenix 5.

Też korzystam z Flyby i widzę np. na trasie bydgoskiego City Trail, które zegarki radzą sobie najlepiej i najmniej obcinają - warunki nie są łatwe, bo biegamy w gęstym lesie i są praktycznie same zakręty o kącie prostym. Z racji, że chciałeś dowodu, proszę bardzo, oto tracki wzięte z Flyby. Dodałem ich więcej,
  • Odpowiedz