Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Zamówiłem w #xkom laptopa, było napisane, że jeśli złoże zamówienie w ciągu tam godziny to paczka będzie u mnie w poniedziałek (zamówiłem w piątek) i kiedy wchodzę na tracking #kurier #ups to widzę taka informację, to oznacza, że nie mam co liczyć na dostawę dzisiaj? w takim razie po cholerę obiecują terminowe dostawy.. chyba, że status nie został jeszcze zaktualizowany ale strasznie mnie denerwują takie sytuacje.
Szmaragdowymarker - Zamówiłem w #xkom laptopa, było napisane, że jeśli złoże zamówien...

źródło: comment_1582533024B48l6YxlbPKhHEGTGKFM2F.jpg

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Szmaragdowymarker: zamówienie przyjęte, gotowe do wysłania to nie znaczy, że kurier fizycznie odebrał paczkę. To był piątek 21:12, więc zapewne magazyn przygotował paczkę i wrzucił zlecenie do systemu UPS, ale kurier paczkę odbierze dziś, więc pewnie jutro będziesz ją miał. Tak mi się wydaje :-)
  • Odpowiedz
  • 1
@eMaciek: @NaChMiNick: W zasadzie nie mam pretensji do kuriera czy samego xkomu jesli paczka przyjdzie jutro, chodzi mi o sam czas dostawy, jest standardowy natomiast mam duże pretensje do sklepu za wprowadzenie w błąd z tym zamówieniem w ciągu x czasu, bo byłem w sytuacji gdzie mógłbym jeszcze lepiej przejrzeć oferty innych sklepów itp. Ale miałem nad sobą presję czasową i bonus w postaci dostawy w poniedziałek jeśli
  • Odpowiedz
@Szmaragdowymarker: rozumiem, nie masz pretensji do x-kom-u informującego Cię, że jeżeli zamówienie złożysz w piątek to dostaniesz je w poniedziałek, a mimo to Oni wyślą je dopiero w poniedziałek a Ty może dostaniesz je we wtorek bo równie dobrze może to być środa.

Nie no takich klientów to ja szanuje.
  • Odpowiedz
  • 0
@NaChMiNick: nie mam pretensji do xkomu jeśli dostałbym paczkę w takim terminie bez żadnego obiecywania konkretnej daty dostawy, chodzi mi o to, że nawet jeśli dostanę paczkę środę i nikt by mi nie obiecywał wcześniejszej dostawy to nawet bym nie pomyślał, żeby się wściekać z tego powodu.
  • Odpowiedz
  • 0
@NaChMiNick: Nie wiem czy wyrażam się jasno, ale pisze w pośpiechu :) mam tylko pretensje do tego, że xkomu obiecuje gruszki na wierzbie i nie dotrzymuje słowa, a gdyby nic nie obiecywał tylko wysłał i laptopa otrzymałbym do końca tego tygodnia to nie miałbym pretensji do długości dostawy.
  • Odpowiedz