Wpis z mikrobloga

Zauważyliście, że zarobki dla doświadczonych programistów są coraz gorsze? A przynajmniej patrząc na wyskakujące oferty pracy itd? I nie mówię o tym, że nagle średnia spadła o 5 tysięcy dla doświadczonych programistów. Ale mam wrażenie, że w ogłoszeniach te stawki systematycznie coraz bardziej spadają, potrafią pojawiać się gorsze oferty, niż jeszcze parę lat temu. Oczywiście, wciąż zdarzają się perełki czy pieniądze dorównujące tym z parę lat temu i oczywiście również wyższe, ale jednak mam wrażenie, że jest to trochę taka równia pochyła w dół (pod bardzo małym kątem, ale jednak).

#programista15k #programowanie #zarobki #pracbaza #informatyka
  • 47
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@konradowski1995: xD to uczucie gdy pracujesz w jednej z najlepszych firm technologicznych w kraju, klepiesz kod przetwarzający 20k RPS, pykasz sobie drzewo przedziałowe co w dzień oszczędza firmie w grzyb kasy i czekasz na sowitą premie xD piszecie crudy po biedackich software housach które jadą na niskich marżach to nie wiem co się dziwicie ze jesteście biedni
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
IT przestało się opłacać już dawno, a będzie tylko gorzej

@tomasztomasz1234: xDDDDDD tak tak, jeden z najlepiej płatnych zawodów w Polsce już od dawna się nie opłaca xDDD niektórzy tutaj strasznie oderwani od rzeczywistości są

@rotflolmaomgeez: a wyobraź sobie jakby ktoś ich uświadomił, że IT to nie tylko programiści i ile zarabiają sieciowcy, bazodanowcy, systemowcy itp. xd
  • Odpowiedz
@dunkey póki co nie zarabiam, kończę technikum ale dostałem ofertę pracy za naprawdę niezłe pieniądze jak na średnie wykształcenie i brak doświadczenia zawodowego. Pani z HRu powiedziała mi, że mają takie zapotrzebowanie że najprawdopodobniej mnie przyjmą. Po technikum informatycznym, gdybym kończył go razem z kilkudziesięcioma tysiącami innych osób dużo trudniej byłoby się pokazać
  • Odpowiedz
@staryalkus: Po 4 latach od przebranzowienia nie zarabiasz? Życzę ci jak najlepiej i w ogole, ale po ja po 4 latach w IT, tez bez studiów, wyciągałem 12-13k na rękę. Taka to umierająca branża :)
I z dostaniem roboty tez nie było żadnych problemów
  • Odpowiedz