Wpis z mikrobloga

Po 3 dniach poszukiwań mieszkania w Krakowie, dowiedziałem się już, że:
- wszystkie bloki/osiedla w Krakowie są "prestiżowe",
- wszystkie bloki to "apartamentowce",
- wszystkie "apartamentowce" to "inwestycje", przepraszam - "prestiżowe inwestycje",
- wszystkie mieszkania to "apartamenty",
- wszystkie "apartamenty w prestiżowych inwestycjach" są w "centrum Krakowa", nawet te 200 metrów od Ikei.

Jeśli są tu jacyś przedstawiciele biur nieruchomości - wiedzcie, że ludzie przeglądając te wasze ogłoszenia mają totalną bekę, a po kilku dniach rzygać się chce od tych utartych sloganów o "inwestycjach" i 30-metrowych "aparatamentach". Gdy w końcu spotykam takiego "brokera" na "prezentację apartamentu", to patrzę na niego jak na lekko ułomne dziecko o inteligencji fretki, któremu ktoś dał nieograniczony dostęp do thesaurusa w Wordzie.

#krakow #wynajem #mieszkania #mieszkanie #nieruchomosci
  • 128
@Gari90 dodałbym do tego, że mieszkanie, które jest kompletną ruiną w której trzeba wszystko wymienić, pomalować itp jest nazywane MIESZKANIE Z POTENCJAŁEM ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Andczej Biorą bo nie mają wyjścia, ale to co myślą o takich ludziach jest niezmienne. Mieszkam w sopocie i tutaj kazde mieszkanie na wynajem, dosłownie każde, nawet rudera to według właścicieli APARTAMENT #!$%@?... Ja mam mieszkanie 76m2, świeżo po remoncie, na który wydaliśmy jakieś 80 tysięcy i w życiu nie nazwałbym tego apartamentem tylko po prostu mieszkaniem na poziomie...
Jeśli są tu jacyś przedstawiciele biur nieruchomości - wiedzcie, że ludzie przeglądając te wasze ogłoszenia mają totalną bekę, a po kilku dniach rzygać się chce od tych utartych sloganów o "inwestycjach" i 30-metrowych "aparatamentach". Gdy w końcu spotykam takiego "brokera" na "prezentację apartamentu", to patrzę na niego jak na lekko ułomne dziecko o inteligencji fretki, któremu ktoś dał nieograniczony dostęp do thesaurusa w Wordzie.

@Gari90: A nie chciałbyś założyć konta na
@Gari90 a to akurat normalne. Cena większego mieszkania jest niewiele wyższa niż cena jakiejś klity 25m. Np ciasna kawalerka 1600 a dwupokojowe 50m 1900. Trzypokojowe 70m 2100. Większe mieszkania nie mają tak dużego popytu. Mamy więc do czynienia z okrutnie wysokim progiem wejścia. Bo w normalnych warunkach jeżeli 70m kosztuje 2100 to 30 metrowa klita powinna być poniżej tysiaka.
Ja szukając działki w moim małym mieście dowiedziałem się, że lokalizacje dzielą się na dwa typy:

- 'Świetna lokalizacja w ścisłym centrum miasta, obok sklepy, przedszkola, PKP, przystanki' - wszystkie nieruchomości w promieniu 5 km od centrum

- 'Lokalizacja w cichej i uroczej części miasta, dla ceniących sobie spokój i naturę' - ponad 5 km od centrum, często na wygwizdowie.