Wpis z mikrobloga

@Hakenbusz: portfel #!$%@? na maxa Jaxx się nazywa, jest tam opcja zaimportowania klucza prywatnego, nie wiem czy portfel bardzo dobry mycelium ma tą opcję, coś tam kiedyś słyszałem, te 2 portfele to aplikacje na telefon, z tego Jaxx to przelewaj puźniej gdziekolwiek te BTC
  • Odpowiedz
@Hakenbusz: 1 sprawa takie przechowywanie i kupowanie bitcoinów gdzie masz wydrukowany klucz prywatny jest nie bezpieczne bo ty nie jesteś jedynym posiadaczem klucza prywatnego. Oprócz ciebie może mieć go właściciel bankomatu! Kupowanie trzeba zacząć od założenia portfela btc i zrobienia kopi bezpieczeństwa. Później przy kupowaniu w bankomacie trzeba podać swój własny adres btc i na nim trzymać btc a nie na tej kartce.

Teraz jak już masz na kartce i
  • Odpowiedz
@wrongbit: @Hakenbusz: i najważniejsze , przelej wszystkie BTC z tej kartki za jednym razem bo jeśli przelejesz połowę to reszta może wrócić na adres z którego przyszło lub reszta poleci na opłatę za transakcję, sam nie wiem dokładnie jak ale może się to zdarzyć dlatego przelewaj wszystkie za pierwszym razem
  • Odpowiedz
swoją drogą to niewiele portfeli ma taką opcję znasz jakieś inne za pomocą których można zaimportować klucz prywatny?

@plaisant: Zaimportować pozwala: bitcoin core, electrum, bitcoin wallet, blue wallet, armory. Należy tylko pamiętać ze zaimportowanego klucza prywatnego nie obejmuje kopia bezpieczeństwa. To jest opcja dla tych co wiedza co robią.

Dużo bezpieczniejsza opcją jest sweep który przelewa całość na nasz portfel.
  • Odpowiedz
przelej wszystkie BTC z tej kartki za jednym razem bo jeśli przelejesz połowę to reszta może wrócić na adres z którego przyszło

@plaisant: to nie problem. Gdyby tak było to wszytko byłoby OK.

sam nie wiem dokładnie jak

Bo problem leży w tym, że ludzie importują z kartki do aplikacji i po przesłaniu części środków usuwają aplikacje myśląc, że reszta magicznie wróciła na kartkę. Tymczasem reszta jest już na nowym
  • Odpowiedz