Aktywne Wpisy
BrakWolnegoLoginu +444
W takim kraju zyjemy xD Mlodzi doslownie mowia wprost jakie maja problemy, a boomerzy im mowia, ze wcale takich nie maja I wypisuja przy tym litanie o tym, ze kiedys to bylo tera to nie jest. Sam jestem inzynierem lvl28, zarabiam 4800 do reki w biurze. Umowe o prace na rok dostalem po 9 miesiacach okresu probnego na umowe zlecenie, w niemieckim korpo xD Nie wiem co mam robic innego, zeby zaczac
źródło: chrome_screenshot_29 Oct 2025 12_52_44 CET
Pobierz
tangens_kutangens +159
Słuchajcie wreszcie dane było mi zapoznać się z #kouros. Nie znam się w ogóle na #perfumy więc zrobiłem kilka wycieczek po perfumeriach i zamówiłem odlewki paru kultowych śmierdzieli. xD Moim celem było noszenie jednego zapachu przez jeden dzień i chciałem podzielić się spostrzeżeniami na temat tego mocarza. xD
YSL Kouros - spryskałem się nim po południu żeby uniknąć ryzyka noszenia tego przez cały dzień. Pierwsze, co mi
YSL Kouros - spryskałem się nim po południu żeby uniknąć ryzyka noszenia tego przez cały dzień. Pierwsze, co mi
źródło: yves-saint-laurent-kouros-woda-toaletowa-100ml
Pobierz

a) Skrzyknij znajomych i wspólnie posprzątajcie fragment lasu/skweru.
b) Spędź całą noc przy ognisku
c) Zapisz się na kurs/szkolenie i w czasie trwania zabawy zalicz min. jedno spotkanie.
Nie za bardzo kumałem o co chodzi w c) i zaliczaniu na jakichś spotkaniach więc postanowiłem wybrać spośród dwóch opcji pozostałych opcji.
Niedawno wróciłem z Islandii, a teraz do Polski przyjechała siostra mojego różowego z jej chłopakiem Islandczykiem. Początkowo planowaliśmy spędzić noc przy ognisku, niestety pogoda i opady deszczu skutecznie popsuły nam plany. Została więc opcja a), która była świetnym pretekstem aby pokazać mu las (na Islandii nie mają lasów - xD serio, drzewa tam to generalnie rzadkość. Wybraliśmy się więc nad Rejów #skarzyskokamienna i jak się okazało nie było czego sprzątać. Zachodnia część (tam gdzie jest ścieżka zdrowia) była naprawdę czysta więc służby po sezonie musiały wysprzątać okolice zalewu (chociaż generalnie jest tam dość czysto z wyjątkiem syfu, który robią ludzie podczas wakacji).
Mimo wszystko podczas wizyty Islandczyka u nas naszła mnie trochę smutna refleksja i smutek, że nie potrafimy jakoś szczególnie dbać o nas kraj :( Na Islandii coś takiego jak #trashchallenge nie za bardzo miałoby sens bo po prostu trudno byłoby znaleźć śmieci. U nas kiedy chodziliśmy po mieście walało się sporo jakichś papierków, a same śmietniki wyglądały strasznie syfiasto (porozrzucane obok nich toalety xD czy inne budowlane rzeczy, opony, itp.)
Mam nadzieję, że każdym rokiem świadomość ekologiczna będzie rosła, a sytuacje, że ktoś jak ma śmieć w samochodzie to wyrzuca go przez okno zostaną prawie całkowicie wyeliminowane. Mam też nadzieję, że i u nas kiedyś #trashchallange nie będzie potrzebny.
No to by było na tyle. Z racji, że sprzątanie (w sumie to dobrze) teraz nie wyszło, załączam swój filmik sprzed kilku miesięcy z Kadzielni w Kielcach. Tam śmieci było niestety bardzo dużo :(
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora