Wpis z mikrobloga

Dzisiejszy obiad #sousvide żeberka ( ʖ̯)

Pierwszy etap 12godzin w marynacie, później 12godzin w 75°C kąpieli wodnej i ostatni etap piekarnik na 45minit 200°

W komentarzach zdjęcia z całej operacji ( ͡º ͜ʖ͡º)

A w przyszłym tygodniu Golonka, szukam jeszcze dobrego przepisu ale na pewno sie znajdzie ( ͡º ͜ʖ͡º) czas gotowania jakies 24Godziny więcej zobaczymy co za cudo z tego wyjdzie ( ͡º ͜ʖ͡º)

A kto nie widział, to dzisiejszy deser można zobaczyć tutaj (σ ͜ʖσ) https://www.wykop.pl/wpis/47129457

#glodnyjakwilk #gotowanie #obiad #gotowanietomojapasja #gotujzwykopem i troche #kitku bo pilnowała cały czas czy wszystko dobrze sie robi xD
v.....k - Dzisiejszy obiad #sousvide żeberka 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ 

Pierwszy etap 12godzin w mar...

źródło: comment_9Uk6WrO4xaJgD8lA0eTuPWVtJPTAyFlz.jpg

Pobierz
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

  • 0
@Breakglasswithhammer jak robisz muszą mieć temperaturę pokojową, i żeby nie dodać ani grama żółtka bo ciężko bedzie ubić lub w ogóle sie nie ubije, uwazaj też na wilgoć bo może to być problem.

Białka ubić, dodać ciutke soli i do ubitej piany cukier puder i troszke soku z cytryny (łyżka)

Potem do nagrzanego porządnie piekarnika włożyć gotową pianke.
  • Odpowiedz
  • 0
@Breakglasswithhammer żadnej diety nie trzeba, kilka prostych zasad sie trzyma i wyglądasz jak rakieta ( ͡º ͜ʖ͡º) moja różowa na mojej kuchni schudła, nie powiem ile bo sie nie mówi xD ale przepis trudny nie jest ( ͡º ͜ʖ͡º)

Poza tym, póki jesteśmy młodzi trzeba korzystać, na starość takich cudów jeść lekarz na pewno zabroni ()
  • Odpowiedz