Aktywne Wpisy
mirko_anonim +31
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Oszczędzam i inwestuję od dokładnie dwóch lat. Nie są to duże kwoty, to dokładnie 1000 zł miesięcznie. Strategia jest prosta, kupuj bez względu na wahania rynków to i tak wszystko się uśredni.
Podzieliłem to na cztery części po 25% na:
-poduszkę finansową
Oszczędzam i inwestuję od dokładnie dwóch lat. Nie są to duże kwoty, to dokładnie 1000 zł miesięcznie. Strategia jest prosta, kupuj bez względu na wahania rynków to i tak wszystko się uśredni.
Podzieliłem to na cztery części po 25% na:
-poduszkę finansową
cytmirka +127
Mniej wiecej 10 dni temu wpada do mnie pacjentka z owrzodzeniem na dloni na SOR. Rolniczka, pochodzenia lokalnego. Doila krowy i skaleczyla sie w reke i wrzod piekny rosnie. No i na pierwszy rzut oka widac ze to cutaneous anthrax. No i cyrk. Jak tto w naszej cywilizacji anthrax, to moze byc tylko w goopich krajach 3go swiatra typu Niemcy czy jakas Slowacja, u nas njet. Ile mi sie dostalo o-------u. No ale wyslalem biopsje i plyn wysiekowy do diagnostyki, w srode przyszlo potwierdzenie ze to jednak Anthrax. No teraz patrze w systemie i skasowane sa wyniki, zrobilem wprawdzie screenshoty ale zero dowodow ze jakakolwiek biopsja czy badania laboratoryjne byly. Ostatni zarejestrowany przypadek waglika byl tu w 2022 i dotyczyl obywatelki bodajze Kenii wiec klasyk mial racje insynuujac, ze imigranci to choroby ( ironia level high). Nasz wspanialy traktor ma 3 kola dobre, a u was to Njegrow bijat.
A nie ze tylko gadanko
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora