Aktywne Wpisy

ewolucja_myszowatych +429
Cebula w biedronce kosztuje już 7 zł/kg, czyli tyle co banany.
Które i tak są drogie ale trzeba je sprowadzać statkami.
Za to marchewka która powinna kosztować grosze kosztuje, uwaga: 7 zł/kg. #!$%@?ż przecież bardziej opłaca się robić potrawy z bananów.
Ogórek gruntowy, najzwyklejszy - 10 zł/kg, drożej niż drogie banany
Ale, ok, nie narzekajmy na inflację bo kto narzeka ten działa na rzecz kremla. A za działanie na rzecz kremla mogą
Które i tak są drogie ale trzeba je sprowadzać statkami.
Za to marchewka która powinna kosztować grosze kosztuje, uwaga: 7 zł/kg. #!$%@?ż przecież bardziej opłaca się robić potrawy z bananów.
Ogórek gruntowy, najzwyklejszy - 10 zł/kg, drożej niż drogie banany
Ale, ok, nie narzekajmy na inflację bo kto narzeka ten działa na rzecz kremla. A za działanie na rzecz kremla mogą

velri +1

Mireczki poradzicie? Witam, moj pierwszy wpis na tagu :=)
Z racji tego, ze jestem totalnym noobem, to jak kazdy madry, obczailem sobie oferty pracy i wymagania dla np takiego programisty ktory ogarnia pythona, junior deva, aby nakreslic sobie jakas strukture samouka, zaczac sie uczyc i potem zalapac sie na jakis platny kurs.
Kórwa IT degree from top uni, masa umiejetnosci i cale 25-30 kola w Londynie. To jest jedna z tych gownoofert czy takie sa realia? Ja jestem w stanie zarabiac znacznie mniej, na rzecz nauki i doswiadczenia, ale te wymogi mnie smiesza. Junior to chyba zioomek ktory sie uczy i zna jakies tam podstawy, nie?
Te 28-34 kola to Ja biore w gowno robocie ( a i tak w ogloszeniu to pewnie nie gross ) gdzie sobie zarzadzam zespolami ludzi po 15-20 na zmiane w takiej ala gastro firmie z masa klientow i skrobie sie jednoczesnie po jajkach. Elo
Komentarz usunięty przez autora
https://listentotaxman.com/30000?yr=2019&pension=5%25
Z glodu nie umrzesz ale wynajem/zakup w okolicach Ox/Cambrigde jest cholernie drogi a nie placa jakos szczegolnie wiecej w inzynieryjnych zawodach jak sie czasami przygladam, musieliby mi zaplacic 2x co teraz pod Man zeby sie oplacilo (a podatki od placy 2x wiekszej swoje by zjadly), NHS tez nie placi jakos lepiej
Komentarz usunięty przez autora
@shaki24: Ale zauważ, że @maze chce dopiero wejść w programowanie. W Polsce zazwyczaj wymagane
Jak wszędzie jak się ma czyste CV to trzeba rok (czasem mniej) odbębnić za te 25k ale to można wszędzie, Manchester czy coś tanie jak diabli. Potem leci z
Jak masz ze jakieś dwa lata doświadczenia to spokojnie możesz iść na 50-60k. Nawet lepiej jak dobrze zaglądasz na rozmowie.
Kluczem jest dobre konto na LinkedIn, większość ofert jest tam. Ustaw sobie Londyn i zaraz zaczniesz dostawać oferty. Ja jak
Tzn. płace będą wypadkową popytu i podaży w danej branży na konkretnego specjalistę. W Polsce dlatego tak poszybowały w górę bo jesteśmy na nie zmasowanej imigracji z Azji (tutaj generalnie chodzi mi o Indie, Chiny i Pakistan). Do tego IT w Polsce dosłownie eksplodował jesteśmy pod tym względem potęgą, stąd praktycznie europejskie stawki.
Mieszkania natomiast będą podążać cenowo za cenami na zachodzi. Tj. piszę tylko i
- w 2012 dom na Mitcham kupiony za 180k funtow, mortgage to 500 miesiecznie
- w 2014 ten dom wynajalem za 1300, jakos dwa lata pozniej placilem juz 1400
- jak policzylem do tej pory zaplacilem ponad 100k GBP
- wartosc aktualna domu (wg zoopla) to 450-520k GBP
Gdybym ja kupil ten dom w 2012 wracalbym juz
Pytam, bo troche mnie zaciekawil ten wymog skonczonych topowych studiow dla juniora, gdzie widzialem o wiele lepsze oferty bez takich wymagan. Co pracodawca to rozny.