Aktywne Wpisy

darknightttt +40
Kończę właśnie związek bo mam dość. Jak nie posprzątałam to jest syf. Jak powiem, że jest syf to ogarnie np kuchnię a reszty nie widzi. Od jakiegoś czasu wycofuje się ze sprzątania, olewam jak i on i mam wrażenie, że jemu bałagan nie sprawia problemu. Mi ogromny. To samo z gotowaniem. Jak nie ugotuję to najwyżej będzie „zamówmy coś”. Wolę uporządkowane życie.
A największy hit to teksty zmieniłaś się, nie uśmiechasz się.
A największy hit to teksty zmieniłaś się, nie uśmiechasz się.

dzony77 +189

Mireczki poradzicie? Witam, moj pierwszy wpis na tagu :=)
Z racji tego, ze jestem totalnym noobem, to jak kazdy madry, obczailem sobie oferty pracy i wymagania dla np takiego programisty ktory ogarnia pythona, junior deva, aby nakreslic sobie jakas strukture samouka, zaczac sie uczyc i potem zalapac sie na jakis platny kurs.
K---a IT degree from top uni, masa umiejetnosci i cale 25-30 kola w Londynie. To jest jedna z tych gownoofert czy takie sa realia? Ja jestem w stanie zarabiac znacznie mniej, na rzecz nauki i doswiadczenia, ale te wymogi mnie smiesza. Junior to chyba zioomek ktory sie uczy i zna jakies tam podstawy, nie?
Te 28-34 kola to Ja biore w gowno robocie ( a i tak w ogloszeniu to pewnie nie gross ) gdzie sobie zarzadzam zespolami ludzi po 15-20 na zmiane w takiej ala gastro firmie z masa klientow i skrobie sie jednoczesnie po jajkach. Elo
źródło: comment_ZbUiOyoKdWHGH7Iu5903dckjHwW3ls0M.jpg
Pobierz@maze: Rocznie misiu. Rocznie :)
@motoinzyniere: znasz kogoś kto tak zarabia po 5 latach? Sam się nie orientowałem, ale kumpel parę lat temu rozważał przeprowadzkę do UK, wtedy chyba miał ponad 8 lat doświadczenia i był ogólnie dobry, i ciężko było wynegocjować cokolwiek ponad 45k, jak policzył koszty mieszkania, przedszkola, itp to wyszło mu że w PL zarobi więcej ¯\_(ツ)_/¯
60-100k to stawka dla seniora ze znajomosciami. Moze i sie dochrapiesz tego po latach a moze nie.
Z 25-30k rocznie (to do tego jest brutto) da ci realnie jakies 1700GBP na reke miesiecznie. Taka placa w londynie oznacza: wynajety pokoj w mieszkaniu domu
Roznica do pl jest taka ze sa to stawki w calym UK, nikt nie wymaga niewiadomo
@shaki24: Nie, to standardowa stawka dla seniora. Dostaje się ją, gdy jest się na poziomie seniora a nie gdy wyrobi się jakiś określony staż.
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Za to roznica np. w cenie nieruchomosci juz jest potezna. Dom w Londynie - 3 strefa to koszt ok. 400k GBP, na takim Putney nie kupisz nic ponizej miliona, ceny mieszkan w nowym
@shaki24: uuu tragedia
@shaki24: w moim rejonie w trzeciej strefie poniżej 550 GBP trudno :)
Wiem z czym wiąże się emigracja i jak widać wciąż godzę się na to. Jedna z moich obserwacji jest taka, że mając dzieci bardzo szybko nawiązujesz kontakty z innymi rodzicami i często te relacje robią się bardzo bliskie właśnie z takiej potrzeby wzajemnego wspierania się. Moi znajomi