Aktywne Wpisy
tormentorer +5
Jestem takim nieszczególnie żarliwym Katolikiem, ale coś mnie trafia, jak czytam że w Polsce,kraju, który wyrósł i uformował swoją tożsamość na barkach chrystianizacji, jakiś watażka zabrania wieszania krzyży w urzędach publicznych - niech by ktoś spróbował wywinąć taki numer w takich Niemczech, dajmy na to Bawarii - w super zlaicyzowanym społeczeństwie, to pogoniliby dziada bez mrugnięcia okiem. Dlatego apeluję - nie głosujmy na takie indywidua- i pamiętajmy o swoich korzeniach. 8 gwiazdek,
Marek_Tempe +8
Lepiej z mądrym zgubić, niż z głupim znaleźć.
Spekulanci już tak podwyższyli cenę metra kwadratowego, że przeciętnego polaka nie stać nawet na jedną trzecią mieszkania. Rząd powinien coś z tym zrobić bo będzie tylko gorzej, rośnie nam nowa kasta rentierów którzy będą w posiadaniu 95% lokali na rynku i będą doić resztę społeczeństwa.
#mieszkaniedeweloperskie #mieszkanie #kupnomieszkania #kredythipoteczny #krakow ##!$%@? #nieruchomosci #gospodarka #ekonomia #mieszkania #bekazpisu #pracbaza #zalesie #gorzkiezale #deweloperka #polityka
1 mieszkanie 0,5% wartości rocznie
2-3 mieszkanie 1,5%
4-5 mieszkanie 2,5%
6+ mieszkanie 12,5%
@RozowaZielonka: Drugie, trzecie? Czyli jesteś pewnie jednym z Januszy co biorą pod iwenstycję, o których pisze OP.
Bo się opłaca
Po co trzymac kase na rachunku bankowym?
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@nomadicgoogler: Nic mnie nie piecze. Nie pisałem, że to źle. To, że jest Januszem to nie moje słowa, tylko OP. Połączyłem tylko kropki.
Jeżeli miałbym możliwości też bym kupił mieszkanie "pod inwestycję". Choć przyczynia się to do windowania cen i psucia rynku niestety.
socjalizm wiecznie żywy. W ogóle nie powinno być prywatntch mieszkań!!!
@MrJimLahey: @jaceks653: > https://www.obserwatorfinansowy.pl/bez-kategorii/rotator/singapur-pokazal-jak-zapewnic-obywatelom-duzo-tanich-mieszkan/
@Scaab: Jest dokładnie taka, jak wszyscy od lat przewidywali. Jest popyt, ludzie nie wybrzydzają, to ceny idą w górę. Poza tym nikt nie każe ci mieszkać w Warszawie, Łodzi, Krakowie, Wrocławiu, Poznaniu czy Trójmieście. Zawsze możesz kupić mieszkanie gdzieś indziej znacznie taniej. Do tego budowanie mieszkań musi się opłacać. W budownictwie w ciągu ostatnich kilku lat pensje szły o 8-10% w
Największa beka ze gdy pęknie ta bańka mieszkań kupowanych zamiast lokaty to kto wie czy to właśnie rząd/partia nie rzuci się do skupu interwencyjnego byle tuszować problem i reperować tym sposobem swoje braki w dotychczas