Aktywne Wpisy

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Tyle lat już mam na karku (grubo 30+) i nadal nie pojmuję jak to kobiety robią.
Są jakieś książki w tej tematyce? Może poczytam i się czegoś dowiem i doznam oświecenia?
Poznałem całkiem fajną laskę, rozmawiam z nią od grubo paru miesięcy. Zaczęła mi się zwierzać z wielu grubych akcji i tak się zaczynam zastanaiać jaka za tym idzie logika prócz tępo przyjętej CHWILOWEJ "wygody"? Bo jej gość, z którym jest już ponad rok
Są jakieś książki w tej tematyce? Może poczytam i się czegoś dowiem i doznam oświecenia?
Poznałem całkiem fajną laskę, rozmawiam z nią od grubo paru miesięcy. Zaczęła mi się zwierzać z wielu grubych akcji i tak się zaczynam zastanaiać jaka za tym idzie logika prócz tępo przyjętej CHWILOWEJ "wygody"? Bo jej gość, z którym jest już ponad rok

Dla Java developera na co lepiej iść: Devoxx czy Geecon?
Ceny, czas i miejsce podobne. Chodzi o merytorykę.
- Ja specjalizuję się i chciałbym posłuchać głównie o Javie i Springu. (Oprócz tego też Angular, ale to nieistotne.) Ale także o zastosowaniach.
- Confitura bardzo mi się podobała.
- WJUG jest bardzo fajny, ale często zdarzają się tematy "przegadane" (wychodzi architekt z 20 lat doświadczenia i gada teorię o BDD, DDD, TDD albo anegdotki z pracy - zero praktyki i jakiś zastosowań).
Która konferencja dla Java dev?
Ewentualnie mogę zaryzykować i pójść na pierwszą, a potem próbować na drugą. Ale wtedy będzie marudzenie (bo są w czasie obok siebie), że co chwila mnie nie ma. Dlatego na kolejną możliwe, że nie będę mógł.
I dlatego chciałbym wybrać tą lepszą, żeby na nią pojechać.
devoxx - mozna oblowic sie w koszulki, z rezentacjami roznie bywa. Mi bardziej podobal sie belgijski devoxx (na YT). Na ostatnim w koncu jedzenia nie zabraklo, bo na przedostatnim to juz pod koniec 2 dnia byly jakies smieciowe resztki
geecon - jesli dalej jest w kinie to lokalizacja troche slaba, bylo bardzo ciasno.
jdd - mi to bardzo przypadlo do gustu, tematy wydawal mi sie blizsze prawdziwemu zyciu, bo
A i ze najomymi zastanawiamy sie na spring I/O, ale chyba nie bedzie sie chcailo ¯_(ツ)_/¯