Czy wiesz, dlaczego niektórzy gdy ciężko pracowali dla Pana, zostali przez Pana potępieni jako złoczyńcy?
Dlaczego niektórzy gdy nauczali i wypędzali diabła w imię Pana Jezusa, zostali przez Pana potępieni jako złoczyńcy? Pan Jezus powiedział w Biblii: „Wielu powie mi tego dnia: Panie, Panie, czyż nie prorokowaliśmy w twoim imieniu i w twoim imieniu nie wypędzaliśmy demonów, i w twoim imieniu nie czyniliśmy wielu cudów? A wtedy im oświadczę: Nigdy was nie znałem. Odstąpcie ode mnie wy, którzy czynicie nieprawość” (Ewangelia Mateusza 7:22-23). Tych, którzy w imię Pana nauczają i czynią wiele cudów, Pan nie tylko nie pozna, ale też powie, że czynią nieprawość. Dlaczego tak jest? Wielu ludzi nie rozumie, co Pan miał na myśli. W ogóle nie pojęliśmy woli Boga. Jeśli pracujemy i poświęcajemy się Panu, to czy zyskamy uznanie w Jego oczach? Po obejrzeniu tego klipu filmowego w końcu zrozumiałem, dlaczego Pan Jezus potępiał tych ludzi, którzy za Niego cierpieli, a także wiedziałem, jaką osobę pochwalił Bóg, a kogo nienawidził.
Filmy religijne 2019 | „Oczekiwanie” Jak usłyszeć głos Boga i powitać powrót Pana (Dubbing PL) | Powtórne przyjście Jezusa
Czy wiesz, dlaczego niektórzy gdy ciężko pracowali dla Pana, zostali przez Pana potępieni jako złoczyńcy?
Dlaczego niektórzy gdy nauczali i wypędzali diabła w imię Pana Jezusa, zostali przez Pana potępieni jako złoczyńcy?
Pan Jezus powiedział w Biblii: „Wielu powie mi tego dnia: Panie, Panie, czyż nie prorokowaliśmy w twoim imieniu i w twoim imieniu nie wypędzaliśmy demonów, i w twoim imieniu nie czyniliśmy wielu cudów? A wtedy im oświadczę: Nigdy was nie znałem. Odstąpcie ode mnie wy, którzy czynicie nieprawość” (Ewangelia Mateusza 7:22-23). Tych, którzy w imię Pana nauczają i czynią wiele cudów, Pan nie tylko nie pozna, ale też powie, że czynią nieprawość. Dlaczego tak jest? Wielu ludzi nie rozumie, co Pan miał na myśli. W ogóle nie pojęliśmy woli Boga. Jeśli pracujemy i poświęcajemy się Panu, to czy zyskamy uznanie w Jego oczach? Po obejrzeniu tego klipu filmowego w końcu zrozumiałem, dlaczego Pan Jezus potępiał tych ludzi, którzy za Niego cierpieli, a także wiedziałem, jaką osobę pochwalił Bóg, a kogo nienawidził.
Źródło: Kościół Boga Wszechmogącego