Aktywne Wpisy
peter-sobieraj +31
Od 2 lat choruje, i żaden lekarz nie jest w stanie zdjagnozować co mi dolega (wiekszosc nawet nie próbuje).
Może ktoś z was bedzie widział co mi dolega.
Straciłem zdolność myślenia. Byłe programistą z pasją, a teraz nie potrafie napisać najprostrzych rzeczy.
Mam problem żeby połaczyć 2 fakty w wniosek.
Mam problem z pamięcią. Podczas testu u psychologa okazalo sie ze nie jestem w stanie przez minute zapamiętać 3 prostych figór geometrycznych.
Może ktoś z was bedzie widział co mi dolega.
Straciłem zdolność myślenia. Byłe programistą z pasją, a teraz nie potrafie napisać najprostrzych rzeczy.
Mam problem żeby połaczyć 2 fakty w wniosek.
Mam problem z pamięcią. Podczas testu u psychologa okazalo sie ze nie jestem w stanie przez minute zapamiętać 3 prostych figór geometrycznych.
darknightttt +5
Kompletnie nic nie mam do tego osiedla, a do tego miasta ponad 100km, ale byłem w okresie świeżo po uprawnieniach i z ciekawości napisałem do poznańskiego PINBu z pytaniem:
Dzień dobry,
Chciałbym zwrócić uwagę na miejsce placu zabaw przy ul. Piątkowskiej 10 w Poznaniu. Czy aby na pewno spełnia wymagania paragrafu 40 z Dz.U.2019.0.1065 t.j. - Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia 12 kwietnia 2002 r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie?
Nie jestem mieszkańcem, ale jestem zaniepokojony wyczynami deweloperów w różnych miastach ostatnimi czasy.
Z poważaniem.
Pewnie deweloper ma wtyki i rozejdzie się po kościach, ale ciekawe xD
#architektura #poznan #ciekawostki #deweloperka
Niemniej, nawet takiego pisma, czy też jakiejkowiek odpowiedzi sie nie spodziewałem. Także Urzędy reagują.
good job ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Prawo, prawem i obowiązuje wszystkich równo. Deweloperów też. Jednak spoko. Na 95% ten plac zabaw za rok w tym miejscu będzie. Aż się za rok tam przejadę zobaczyć i zawołam Cię xD
Z jednej strony dziecko nie zmoknie podczas zabawy. Z drugiej: nie ulepi niczego z piasku bez doniesienia wody z zewnątrz  A to najmniejszy problem. Uderzenie głową w mur może być dosyć bolesne. Znakomity pomysł na umiejscowienie placu zabaw!
@Vetinari: no to się zrobi ściankę wspinaczkową jeszcze ;)
Sprawa dla praktykanta xD Ogólnie to gówno sprawa, wiem. Ale co raz więcej takich prowadzi do co raz większych patologii deweloperów, które są akceptowalne...
@booolooo: Myślisz że w umowie sprzedaży mieszkania był zapis że 50m od wejścia do klatki będzie plac zabaw? Jak będzie coś nie tak to deweloper zamknie i tak przekaże do wspólnoty która będzie musiała ponosić koszty dostosowania albo usunięcia. Jeśli ten teren już nie należy do wspólnoty.
Komentarz usunięty przez moderatora
Sukces!
ps. placyk zlikwidują i co świat będzie lepszy? prawo i tak wszyscy olewają
( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez moderatora