Aktywne Wpisy
ATAT-2 +154

BananowyKrol +489
Shalom.
Szanowne Mirabelki i Mireczki.
Odezwa do narodu. Zgodnie z propozycją Szanownego Kolegi @BenizBurger (he he) ustala się, co następuje.
Szanowne Mirabelki i Mireczki.
Odezwa do narodu. Zgodnie z propozycją Szanownego Kolegi @BenizBurger (he he) ustala się, co następuje.
źródło: IMG_8554
Pobierz

#informatyka
#komputery
#pcmasterrace
źródło: comment_B1gwepaPwlSfob6GAjwzS01NOH7dfxHJ.jpg
PobierzJest też opcja multichannel gdzie możesz podpiąć wiele kanałów (np GPU+CPU) i szybsza krzywa w danym momencie rządzi.
Nie wiem jak ale nagle jak wchodzę w Main Board mam Fan Control i paskiem przesuwam jak mają wiatraki działać, tylko tego potrzebowałem a nie żadne rysowanie krzywych bo tego bym nie ogarnął
@Dice: musisz ogarnąć mapowanie w motherboard / fans -> configuration w settingsach. U mnie na płycie jest 5 wiatraków a Argus widzi 6, musiałem 1 skasować. Spowodowane jest to tym że chip od monitoringu który jest na płycie jest uniwersalny i nie wszystkie swoje możliwości musi mieć wykorzystane. Podobnie z kanałami temperatury. Najwygodniej wziąć program albo manual od płyty głównej i zrobić na tej
źródło: comment_dwCcyph7Nr0uNIDhOQ2bruJn82wi6Ehk.jpg
Pobierzźródło: comment_yVpc3o7tBVhXs7jCnXkwEmEVM1r4Wc7F.jpg
Pobierz@Dice: uwierz że raczej chcesz mieć ciszę jak nie masz obciążenia i wydajne chłodzenie jak masz - tego na stałych obrotach nie osiągniesz.
źródło: comment_mlm96F9h5khrJ1OiTUv8xQiwoIMubBDY.jpg
PobierzJak chcesz wymusić manualne obroty to zamień w pierwszej kolumnie "Software Controlled" na "Manual".
Pamiętaj też że wiatraki mają minimalną prędkość poniżej której nie chcą działać (typowo 30-50%) i prędkość