Wpis z mikrobloga

@wioseneczka: Tak połowie to robie. Z mięsa nie zrezygnuje, kupować bez plastiku to w uj ciężko bo wszystko w to pakują, resztek nie jem bo kupuje i jem takie porcje które mi wystarczają, kawy nie piję mam termos z herbatą do pracy. Co to znaczy jeść w rytmie sezonu, że zimą bez owoców? Jak tak to p------e. Reszta odhaczona.
  • Odpowiedz
@wioseneczka: czy to jest wydrukowana i zeskanowania ulotka? Czy to nie waste drukować rzeczy które większość ludzi oleje i wywali?

Generalnie idea gospodarności spoko, ale:
co ma jedzenie mięsa do śmiecenia?
Kawa to zbytek, lepiej zrezygnować całkowicie.
Resztki lepiej wywalić bo się zatrujesz, lepiej kupić tyle jedzenia by nie było co się marnować :)
  • Odpowiedz
@wioseneczka: Z tym mięsem to bym się nie katował. Ja po prostu zacząłem kupować zagrodowe i dziczyznę (skoro polscy janusze pzyrody i tak do tych biedaków strzelają, niezależnie od popytu).
  • Odpowiedz
  • 25
@wioseneczka dzisiaj nawet droga moda jest jednorazowa

Ostatnio wziąłem z domu rodziców jakieś moje stare bluzy żebym mógł w nich chodzić po domu. Używane latami i kupione 10 lat temu w jakiś sieciowkach. 0 zmechacenia tylko trochę straciły kolor. A teraz często kupię jakąś droższą rzecz która wygląda fatalnie po roku...
  • Odpowiedz
@Tuff: tak jak produkcja kawy (wycinanie dżungli, niewolnicza praca dzieci, niszczenie bioróżnorodności kultywacją jednego gatunku itp). Mięso be, ale kawa już ok bo w swoim kubku?
  • Odpowiedz
  • 85
@wioseneczka żyje tak od kilku lat ;) z mięsa nie zrezygnowałam, ale ograniczylam, bo Polska dieta z jedzeniem kiedy 3x dziennie jest jakaś p------a
Nie zamawiam kawy na wynos bo bym zbankrutowała.
Z resztek robi się najlepsze obiady
Ubrań nie kupuje tylko dostaje od innych kobiet w rodzinie ;)
Nie mam auta ani prawa jazdy
Za to mam 5 koszy w kuchni na odpady ;)
  • Odpowiedz
  • 23
@alonso117 ale zima mamy owoce. Pomarańcze, np. Można też kupowac owoce mrozone. Chodzi o to by nie sięgać po hiszpańskie pomidory czy truskawki skoro kilka tygodni później dojrzewają nasze lokalne :)
  • Odpowiedz