Aktywne Wpisy

uranium14 +73
SmutnoMi 0
#kryptowaluty #gielda #inwestowanie #pytanie
Czy znacie kogoś, kto realnie zarobił na krypto?
I nie:
1. Nie chodzi mi o kolege kolegi którego ojca brat został milionerem, tylko o osobę którą znacie w realu i w miare ufacie.
Czy znacie kogoś, kto realnie zarobił na krypto?
I nie:
1. Nie chodzi mi o kolege kolegi którego ojca brat został milionerem, tylko o osobę którą znacie w realu i w miare ufacie.

mam pytanko, czy możliwe jest znalezienie laptopa po kradzieży jesli np. nowy 'właściciel" przeinstalował już windowsa tylko po numerach na pudełku i innych podstawowych informacjach o komputerze, a nie było żadnych specjalistycznych programów działających na biosie?
nie pytam czy to legalne albo czy ktoś jest w stanie z tutaj obecnych w tym pomóc, bo odpowiedź na jedno i drugie brzmi zapewne "nie".
Chciałbym wiedzieć tylko czy się da. Może jest ktoś kto będzie wiedział ale nie tutaj albo nie pod tymi tagami?
@rmk93: oczywiście
numer seryjny wielu elelementów i całego kompa raczej się nie zmienia
ale ty pytasz zapewne o "namierzenie" komputera
zdalnie
to nie jest możliwe
dokładnie, chodzi mi o znalezienie "w sieci"
bez tego to nie ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)
W sensie wtedy by bylo wiadomo ze licka windowsa poszla, system sie laczy z serwerami microsoftu z jakiegos ip, CSI miami znajdujesz isp pytasz isp kto mial takie ip i wtedy to tak XD
@Norskee: no w sumie Microsoft mógłby, dziwne że nie oferują takiej opcji komercyjnie
no dobrze, ale skoro ktoś z microsoftu byłby w stanie to zrobić, to dlaczego ktoś z forum na jakimś Torze nie byłby w stanie?
ale musialby wiedziec czego szukac i miec dostep do tego czego szuka. Raczej nie kazdy pracujacy w microsofcie ma do tego dostep, a tym bardziej sie nie wystawi na ewentualne pytania policji XD
w kazdym razie no zakladajac ze ma dostep gdzie trzeba, to po licencji bylby w stanie znalezc ip, ale reszte by musiala robic policja
Bo tylko Microsoft potrafi rozpoznać twój komputer łączący się z ich serwerami, bo sobie wcześniej zapisali różne parametry sprzętu