Wpis z mikrobloga

Takie pytanie odnośnie osób atakujących #wiedzmin od #netflix
Dlaczego porównujecie sytuację gdzie w średniowiecznej Europie gdzie przez ostatnie tysiące lat od średniowiecza wielkie najazdy ludów tak się złożyły, że składały się mniej więcej z ludzi o tej samej karnacji do Kontynentu w Wieśminie gdzie ludzie najechali go na paru statkach niecałe pięćset lat(767 rok) przed akcją książek? Chyba już bardziej jeśli już powinnniśmy porównywać to do sytuacji etnicznej np. Ameryki Południowej te paręset lat po inwazji Europejczyków oczywiście z zachowaniem skali. A ścisłe wiązanie stopnia pigmentacji skóry z miejscem zamieszkania przypomina mi teorie sprzecznej ewolucji które twierdziły, że żyrafa ma tak długą szyję bo wyciągała ją w górę przez pokolenia i stąd to wynika, a nie z przypadkowych mutacji.
Takie moje żale, bo się za dużo żali z drugiej strony naczytałem.
#heheszki #humorobrazkowy dla atencji
Leinnan - Takie pytanie odnośnie osób atakujących #wiedzmin od #netflix 
Dlaczego po...

źródło: comment_B9pYzTefIIJNNg6SeQcwAmdkGYzxLQ0Y.jpg

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Leinnan: Bojownicy od koloru skóry to moim zdaniem głośna mniejszość. Za duże w stosunku do serialu można stawiać zarzuty, żeby się skupiąć na kolorze skóry aktorów.
  • Odpowiedz
@mike-mo: No mnie najbardziej bolały chyba dialogi i początkowy miszmasz za którym sam nadążałem bo czytałem wszystkie książki z dwa czy trzy razy, ale nie zmienia to faktu, że zabieg IMO zbędny i kiepsko wprowadzający w świat ludzi którzy Wiedźmina nie znają bądź nawet znają, ale tylko z gier
  • Odpowiedz