Aktywne Wpisy
szzzzzz +23
mój stary to rasista, nacjonalista, ksenofob, homofob, dewota i entuzjasta teorii spiskowych. a wasz?
#mujstary #rodzice #starypijany (bo w sumie alkoholu też nadużywa) #pytanie #gownowpis
#mujstary #rodzice #starypijany (bo w sumie alkoholu też nadużywa) #pytanie #gownowpis
jaqqu7 +217
Melona już całkiem #!$%@?ło. Przecież to jest jakiś #!$%@? żart ten plan. Nie dość, że sama platforma PKD jego rządami działa gorzej i częściej się sypie. Jest bardziej zawalona botami, z którymi nikt nic nie robi. Ogólnie tablice I feed to jakaś porażka... to jeszcze każe sobie płacić za ilość przejrzanych wpisów xD
Przecież to jakiś ponury absurd jest.
#twitter #elonmusk
Przecież to jakiś ponury absurd jest.
#twitter #elonmusk
Przepis od @paramyksowiroza ! Są pyyyyyyyyyyyszne! Przygotowanie ich jest trochę czasochłonne bo wieloetapowe, ale pracy przy tym niewiele.
Efekt końcowy jest bardzo ciekawy, ciężko mi to nawet opisać.
Lepkie i aromatyczne. Dzięki nim pokochałam anyż. Nigdy nie zamówię ich w restauracji bo po jedzeniu ufafluniona byłam ja i najbliższe otoczenie ^^
20 kurzych łapek
woda
po łyżeczce: soli, cukru, octu
olej do smażenia
na sos:
łyżka oleju
3 ząbki czosnku
świeży imbir o objętości +/- jak czosnek
3 łyżki sosu sojowego
1 łyżka sosu ostrygowego
chili
2 gwiazdki anyżu
1 łyżka słodzidła*
szklanka wody
20 kurzych łapek włożyć do garnka, zalać wodą, dodać sól, cukier i ocet. Zagotować i gotować ok 10 minut. Odcedzić.
Ułożyć na blasze piekarnika albo w suszarce i suszyć ok 2h (w 80°C). NIE WOLNO POMIJAĆ SUSZENIA! Będą strzelać jak oszalałe ;)
Rozgrzać tłuszcz do 180°C, smażyć wysuszone łapki na lekko złoty kolor, odsączyć.
Odsączone z tłuszczu łapki zalać bardzo zimną wodą i odstawić na minimum 2h lub całą noc.
Przygotować sos:
posiekany czosnek, imbir i chili podsmazyć na oleju , dodać resztę składników i łapki. Gotować na średnim ogniu aż sos się zredukuje do postaci lepkiej glazury.
Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw
I bloga ziemniakizostaw
Miłego dnia (。◕‿‿◕。)
#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
I cieszę się, że smakują :)
Jeśli chcesz pokochać anyż jeszcze bardziej, to polecam ten przepis.
Na ciepło, łapki na koniec gotujesz w sosie aż się zredukuje :
"Przygotować sos:
posiekany czosnek, imbir i chili podsmazyć na oleju , dodać resztę składników i łapki. Gotować na średnim ogniu aż sos się zredukuje do postaci lepkiej glazury."
Z ogonem - challenge accepted! ^^
@Hertha obgryza się, mięsa za wiele tam nie ma, skóra, tłuszcz, spody łapek są najbardziej "treściwe", kości jak najbardziej są :)
@Tryggvason: