Nu bo tej busoli już telefonem nie nazwę, patrząc na to co do mnie przyszlo - era telefonów komórkowych dawno minęła. Co ta #technologia to ja nawet nie..
Powiedzmy, że z szoku się pozbierałem i przejdźmy do sedna.
Telefon zamówiony na tej aukcji (żeby nie było że to reklama czy coś, ale podaje bo wszystko było ok, paczuszka w ciągu 2 dni dotarła, fakturka wystawiona, żyć nie umierać, komentarz zostało mi im wystawić ^^ )
Z ciekawszych - rozmiar, busola jak już wspomniałem ; o jak rozpakowałem - nie wiedziałem czy śmiać się czy co xd toż to takimi można domy budować. Nu ale cóż - trza iść z trendem. Wysłużony htc wildfire z pierwszego rzutu leci na półkę - zastępuje go ceramiczna płyta kuchenna xd
Nie wiem, coraz bardziej się przyzwyczajam do rozmiaru tableta więc w końcu go uruchomiłem ;)
Działanie - przez pół dnia zabawy wyrywczej nie sprawił żadnego problemu, wszystko chodzi płynnie, nawet po poinstalowaniu różnego gówna. Film w zwykłej rozdziałce ważący ponad 1gb poszedł bez problemu i bez żadnej zadyszki. Chciałem jakiegoś blueraya wrzucić kilkunasto gb - ale niestety nie posiadam takiej karty microsd by przetestować ;(
Dźwięk rozmów elegancki, dziwnie się tylko czuje trzymając go przy twarzy, zasłania jej większość, choć to i może lepiej ;)
Wydaje się być solidny i to bardzo, nic nie trzeszczy, elementy dopasowane widać idealnie, ekranik na plastik nie wygląda, szkło chyba jakieś ale nie chce mi się teraz rysować go kluczami by to sprawdzić. Obraz z wyświetlacza wydaje się być idealnym, pikseli nie widać, kolory dość żywe, jasność ok, że na dworze nie przeszkadza słońce zbytnio nawet.
Moja ocena? Za taką cenę - myślę, że trafny wybór. Skwitować wszystko będę mógł po ok pół roku do roku korzystania, jak kwiatków żadnych nie będzie - to się okaże, że sprzęt solidny i warty zakupu.
Jak na razie działa lepiej niż dwa z tabletów goclevera, które posiadałem :)
@Migfirefox: zastrzeżeń nie mam, porównania do telefonów tej klasy też nie mam bo żadnego w dłoni nie miałem jeszcze - poza s3 mini, cenowo stoją tak samo, wydajnościowo zdaje mi się że są porównywalne, z przewagą na wielkość o 1 cal większy dla zte + slot na 2 karty sim obsługujące aero nawet ^^
@Migfirefox: "Przy intensywnym użytkowaniu (maile, rozmowy, komunikatory internetowe okazjonalnie granie, klip z YouTube’a tu i ówdzie) MONSTER był w stanie wytrzymać od dwóch i pół do trzech dni. U zupełnianie energii od zera trwa ok. sześć-siedem godzin, jeśli tylko polegamy na ładowarce dołączonej do zestawu." - ładnie :D zwykły smartfon wytrzyma jeden dzień.
U zupełnianie energii od zera trwa ok. sześć-siedem godzin, jeśli tylko polegamy na ładowarce dołączonej do zestawu." - ładnie :D zwykły smartfon wytrzyma jeden dzień.
@cosciekawego: będę testował swojego :D ładuje do pełna, jutro z niego mocniej będę korzystał, ba już dziś nawet przed snem zapewne, i zdam relacje ile wytrzyma na jednym ładowaniu
@cosciekawego: @Migfirefox: to ja nie miałem co narzekać na wildfire swojego :D pykajac w gierki, korzystajac z neta, 2 dni luzno trzymal i trzyma do tej pory :D
http://www.wykop.pl/wpis/4545923/jaki-telefon-do-1k-zl-ni-mam-specjalnych-wymagan-t/
#chwalesie nowym telefonem, pf, smartphonem xd
Nu bo tej busoli już telefonem nie nazwę, patrząc na to co do mnie przyszlo - era telefonów komórkowych dawno minęła. Co ta #technologia to ja nawet nie..
Powiedzmy, że z szoku się pozbierałem i przejdźmy do sedna.
Telefon zamówiony na tej aukcji (żeby nie było że to reklama czy coś, ale podaje bo wszystko było ok, paczuszka w ciągu 2 dni dotarła, fakturka wystawiona, żyć nie umierać, komentarz zostało mi im wystawić ^^ )
http://allegro.pl/show_item.php?item=3391257059
Kilka fotek dziś cykniętych podczas wolnej chwili do wglądu:
http://imgur.com/YlAPdHZ,nMVeGYD,9cOA08C,L8uJLZ0,c2ccuiU,v3TEqWS,zqiBl1f,y0vLx4p#0
Z ciekawszych - rozmiar, busola jak już wspomniałem ; o jak rozpakowałem - nie wiedziałem czy śmiać się czy co xd toż to takimi można domy budować. Nu ale cóż - trza iść z trendem. Wysłużony htc wildfire z pierwszego rzutu leci na półkę - zastępuje go ceramiczna płyta kuchenna xd
http://i.imgur.com/L8uJLZ0.jpg
Nie wiem, coraz bardziej się przyzwyczajam do rozmiaru tableta więc w końcu go uruchomiłem ;)
Działanie - przez pół dnia zabawy wyrywczej nie sprawił żadnego problemu, wszystko chodzi płynnie, nawet po poinstalowaniu różnego gówna. Film w zwykłej rozdziałce ważący ponad 1gb poszedł bez problemu i bez żadnej zadyszki. Chciałem jakiegoś blueraya wrzucić kilkunasto gb - ale niestety nie posiadam takiej karty microsd by przetestować ;(
Dźwięk rozmów elegancki, dziwnie się tylko czuje trzymając go przy twarzy, zasłania jej większość, choć to i może lepiej ;)
Wydaje się być solidny i to bardzo, nic nie trzeszczy, elementy dopasowane widać idealnie, ekranik na plastik nie wygląda, szkło chyba jakieś ale nie chce mi się teraz rysować go kluczami by to sprawdzić. Obraz z wyświetlacza wydaje się być idealnym, pikseli nie widać, kolory dość żywe, jasność ok, że na dworze nie przeszkadza słońce zbytnio nawet.
Moja ocena? Za taką cenę - myślę, że trafny wybór. Skwitować wszystko będę mógł po ok pół roku do roku korzystania, jak kwiatków żadnych nie będzie - to się okaże, że sprzęt solidny i warty zakupu.
Jak na razie działa lepiej niż dwa z tabletów goclevera, które posiadałem :)
Chcecie więcej zdjęć? Proście a jutro wykonam ^^
Pytania? odpowiem chętnie.
Wołam ekipe @variss: @cosciekawego: @anonim1133:
daje tagi
#aliexpress #allegro #telefony #smartphone #smartfony #zte #chinszczyzna #technologia #recenzja
źródło: comment_IOzUnR2IZAv8nAjd6lIz7pzTyQf7hzAt.jpg
Pobierz@cosciekawego: Moja motka po włączeniu internetów przez 3G trzyma 2 godziny max.
@cosciekawego: będę testował swojego :D ładuje do pełna, jutro z niego mocniej będę korzystał, ba już dziś nawet przed snem zapewne, i zdam relacje ile wytrzyma na jednym ładowaniu
@Engell: Antutu weź zainstaluj i zrób benchmark i test baterii.
taki wynik to dobrze czy nie dobrze? :D
źródło: comment_pCtuRGt5qV2elr1GFuD6yADWfuaPg3XV.jpg
Pobierz