Wpis z mikrobloga

@GloomySunday: Nie zauważyłem powiadomienia, to dość późno odpowiadam odpowiadam.
@DoswiadczonySprzedawcaPradu: Nie mam zastrzeżeń do oprawek w tym salonie, bo przynajmniej wiadomo, że są oryginalne. Ceny ich znośne, bo główny zarobek mają na szkłach i niezliczonych "pakietach" dodatków. To co zwykły optyk pracujący na soczewkach np. JZO (które zresztą polecam) ma w standardzie, to u nich jest dopłata niewspółmierna do ich wartości. Zamiast konkretnego cennika to mamią tylko promocjami,
  • Odpowiedz
@alhakeem Bardziej chodziło mi o Twoje zdanie odnośnie powłok. Które są warte uwagi, a które to bełkot marketingowy...
Pierwsze okulary chcę mieć takie, aby spełniały swoją rolę OP -1.5 OL -0.5, ale miały już wszystko co najważnuejsze... Drugie kupię np. po roku, gdy już będę bardziej znał "swoje potrzeby".
  • Odpowiedz
@DoswiadczonySprzedawcaPradu: Antyrefleks - koniecznie, reszta jest dla mnie niepotrzebna. Sam mam jeszcze parę z redukcją niebieskiego światła, ale tych używam sporadycznie. Nie potrzebujesz również cienkich szkieł, podstawowy indeks szlifowania wystarczy. Ja nie zmieniam okularów częściej niż co 2 lata jak robię badanie wzroku.
Noszę okulary jakieś ćwierć wieku i testowałem na sobie wiele nowinek, ale nie zachwyciły mnie na tyle, żeby je polecać.
  • Odpowiedz