Aktywne Wpisy

czerwony_kmer +110
No i jak tu przejść, wie ktoś? Zgłosiłem na straż miejską, na policję i nawet napisałem do inpost.
Ogólnie to polecam przez UD wysyłać zgłoszenia do dwóch służb jednocześnie. Nawet jak nie dostanie od nich mandatu, to musi tracić czas aby to z nimi wyjaśniać. Plus jeśli samochód jest w leasingu, to dwukrotnie bank naliczy opłatę za wskazanie rzeczywistego właściciela auta.
#samochodoza
Ogólnie to polecam przez UD wysyłać zgłoszenia do dwóch służb jednocześnie. Nawet jak nie dostanie od nich mandatu, to musi tracić czas aby to z nimi wyjaśniać. Plus jeśli samochód jest w leasingu, to dwukrotnie bank naliczy opłatę za wskazanie rzeczywistego właściciela auta.
#samochodoza
źródło: IMG_1255
Pobierz
SzubiDubiDu +33
Chciałem tylko powiedzieć, że w Polsce tak około 90% infrastruktury drogowej* nie jest przystosowana pod szybką i wydajną logistykę. Większość ulic, które nas otacza było projektowane za komuny a wtedy jak chłop stanął z furmanką węgla na pół dnia na środku drogi to wszyscy to mieli w dupie bo przez ten czas przejechały 3 samochody a ludzie chodzili głównie po drodze bo chodnik nie istniał albo był krzywy jak uśmiechy naszych polityków.
I
I
źródło: b54621e714c86034f163c48ff2f2cc863c14c9e0334b379fe458167f229f5f43
Pobierz

#cnc #pytaniedoeksperta #emigracja #pracbaza
źródło: comment_2EYFSmk9gC5Io4WeGwUsqR0iQ6V89rVh.jpg
PobierzJeśli chodzi o robotę do przyuczenia to masz 2 opcje:
1.
Firma z produkcja masowa - najłatwiej znalezc pracę bez doświadczenia, ale mało się nauczysz bo w takich firmach najczęściej procesy są zautomatyzowane. Poznasz podstawy rysunku technicznego, narzędzia, pomiary, wprowadzanie korekt, ogólnie podstawy. Głównym zadaniem będzie wciskanie
Komentarz usunięty przez autora
Myślałem, że tego nauczę się na kursie
i że to będę
Jeżeli nie masz szkoły i nie pracowałeś w tym zawodzie to raczej marne szanse na znalezienie czegoś w tym zawodzie w DE.
@chaberr: no, już też właśnie doszedlem do takiego wniosku
Duże i bogate firmy, które mają etaty na guzikowych także nie zatrudniają osób z ulicy, tylko po szkole (trzeba mieć ausbildung) i pracują tam zazwyczaj ich uczniowie lub pracownicy z firm pośredniczących. Coś takiego jak kursy CNC w Niemczech praktycznie nie istnieją.
Mało tego to te lepsze firmy, nieraz nawet nie rekrutują osób, które pracowały w dziesięciu innych firmach lub przyjechały z Polski.
Sam zmieniłem firmę i tak mi