Wpis z mikrobloga

Dostałem wezwanie na policję w roli niby świadka. Zadzwoniłem żeby dowiedzieć się o co chodzi i okazało się, że niby wpłaciłem do wpłatomatu fałszywe pieniądze. Według nich wpłaty tej dokonałem w listopadzie tego roku, a ja ostatni raz z wpłatomatu korzystałem w lipcu. Czyli co? Zwykła pomyłka? A może chcą mnie w coś wrobić? I w ogóle wpłatomat przyjąłby fałszywe banknoty?

#policja #prawo #banki #zalesie
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@coma24: baba mówiła, że to akurat właśnie na moje konto wpłynęły i mowa tu o połowie listopada, a ja tak jak mówię wpłacałem pieniądze jakoś w lipcu.
  • Odpowiedz
@darek-jg: @coma24: @c_t_bolton: Dzwoniłem do tej policjantki, powiedziałem, że ostatniej wpłaty dokonywałem w w lipcu to coś tam pomamrotała i mówi, że jeszcze będzie dzwonić w tej sprawie, a jak nie zadzwoni to mam się nie stawiać. No i teraz tak, jak się nie stawie to grozi mi kara 10 tys.
Bez sens.
  • Odpowiedz
@coma24: I teraz nie wiem czy się stawiać czy nie. Bo załóżmy, że ona już nie zadzwoni, ja się nie stawie po czym dostanę wezwanie do zapłaty kary, że się nie stawiłem na przesłuchaniu. I co wtedy? Powiem, że babka mówiła, że jak nie zadzwoni to mam się nie stawiać, więc się nie stawiłem? Babka powie, że nic takiego nie mówiła i uj, 10k w plecy.
Chyba lepiej się jednak
  • Odpowiedz
@Lonilele: To nie nagrywasz wszystkich swoich rozmów? Zwłaszcza tak ważnych? Ja już dawno włączyłem nagrywanie wszystkiego jak leci i nieraz ratuje mi to dupę.
  • Odpowiedz