Wpis z mikrobloga

Dzisiejszy OMADzik: plaster krowy 350g zgobiony na krwisto, pół paczki brukselki polanej roztopionym masełkiem, domowej roboty ajwar (piękna sprawa, można jeść łyżkami). Poza kadrem garść orzechów i kuloodporna.
Już chyba kiedyś wrzucałem dokładnie takie samo zestawienie, ale to jest takie piękne, że wrzucam jeszcze raz. Nie dziękujcie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#keto #dieta #gotujzwykopem #lowcarb #jedzzwykopem #jedzenie #omad #intermittentfasting
ElCiesiel - Dzisiejszy OMADzik: plaster krowy 350g zgobiony na krwisto, pół paczki br...

źródło: comment_Y83ni7HZqfUd5bJjsrf18TblsSTstxr6.jpg

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
@steemm: Spoko, nie napinam się, raczej śmieszkuję. Nie umiem robić zdjęć i mam #!$%@? aparat w telefonie, ale po prostu bawi mnie, że czasem kompozycja typu zielenina, posypka, światło i jakieś bibeloty w tle sprawiają, że odbiór zdjęcia tej samej potrawy jest diametralnie różny.
  • Odpowiedz
@anonim1133: Nie będę. Tzn, jak będę to nie będę się wygłupiał i zjem wcześniej, ale na #keto można jeść duuuużo rzadziej - białka i tłuszcze sycą na dłużej, a ograniczenie węglowodanów do minimum sprawia, że nie ma skoków insuliny, które (w skrócie) odpowiadają w dużej mierze za uczucie głodu. No ale żeby nie było, że się głodzę - mniej więcej policzyłem kalorie tego co widać na talerzu + to co poza
  • Odpowiedz
@ElCiesiel: Cumplu, podrzucisz no sprawdzony przepis na domowy ajwar? Z chęcią bym zrobił bo już ten sklepowy po prostu uwielbiam, a taki własnoręcznie zrobiony to już w ogóle musi być zajebista sprawa.
  • Odpowiedz
@Wiedmolol: Jasne, ale to ajwar w wersji keto - stąd tyle oliwy i pestki słonecznika, bo ma być przewaga tłuszczu w makro. Co więcej to mój autorski wymysł i nieco się różni w smaku od tego sklepowego.

Przepis:

2 bakłażany rozcinam na pół (wzdłuż), polewam trochę oliwą, posypuje solą, pieprzem, ziołami i cyk - do pieca.
2 papryki czerwone rozcinam na pół, wyjmuje te farfocle i pestki, polewam oliwą, sypię solą
  • Odpowiedz