Aktywne Wpisy

lord-nihilus +215
Angielska Julka przyzwyczajona do życia w bezpiecznej bańce stworzonej przez simpy i kukoldy pierwszy raz została skonfrontowana z rzeczywistością, całości zwieńczona wymownym, spektakularnym napadem paniki. W takiej samej bańce żyją wszystkie baby w kukoldystanach.
#blackpill #kukoldystan
#blackpill #kukoldystan

Ksiunc +35
Ukończyłem Cyberpunk z dodatkiem i mam od kilku dni taką wewnętrzną pustkę i depresję. Mam wrażenie, że nie zagram nigdy w nic równie dobrego.
Pamiętam że podobnie miałem po Wiedźminie 3 i na kilka lat gry nie dawały mi radości.
Polecacie coś co mogło by pomóc?
Coś w miarę aktualnego max 10 lat, z dobrą fabułą, z bohaterem z którym można się zżyć.
#cyberpunk2077 #wiedzmin #gry
Pamiętam że podobnie miałem po Wiedźminie 3 i na kilka lat gry nie dawały mi radości.
Polecacie coś co mogło by pomóc?
Coś w miarę aktualnego max 10 lat, z dobrą fabułą, z bohaterem z którym można się zżyć.
#cyberpunk2077 #wiedzmin #gry

Część z was słyszała, a część pewnie nie, od jakiegoś czasu działa aplikacja Too Good To Go, która polega na tym, że restauracje, sklepy, które mają nadwyżki żywności, czy produktów z wygasającym terminem ważności przygotowują paczki z produktami po promocyjnych cenach. Dzisiaj skorzystałem z tej apki po raz pierwszy i wybór padł na Pizza Hut. Jakieś mirki wstawiały pewien czas temu znaleziska o tym, że właśnie ta restauracja przystępuje do aplikacji, więc temat ogólnie poznałem przez wykop. Postanowiłem więc dzisiaj uratować trochę żarcia - myślałem, że będą to jakieś składniki, rzeczy które po prostu jeśli nie zostaną wykorzystane na dniach, będą musiały być wyrzucone.
W restauracji miałem pojawić się między 21 a 22. No i wbijam sobie koło 21:45, pokazuje kupon z apki, wszystko spoko, dostałem opakowanie, żeby sobie nałożyć sałatki z baru, które już się kończyły i raczej nie nadawałyby się na jutro, a kelner miał przyjść za kilka minut z resztą zamówienia. Do tego momentu wszystko git. Jednak, jak się okazało na resztę czekałem ponad 20 minut. Po 20 minutach kelner przyniósł mi zupę pomidorową i małą pizzę. O ile zupę jeszcze jestem w stanie zrozumieć, chociaż odniosłem wrażenie, że jest ona zawsze dodawana do takiego zamówienia, niezależnie od tego jaką restauracja ma nadwyżkę, tak kompletnie nie rozumiem wydania mi pizzy. Jaki to ma związek z ratowaniem jedzenia? Przecież to zwykła sprzedaż produktów przy próbie robienia dobrego PR. Okropnie się wkurzyłem, wbiłem tam tylko i wyłącznie, żeby uratować porcję jakiegoś ciekawego jedzenia a nie kupić pakiet pizzy hut za w sumie nie tak niską cenę. Wyobraźcie sobie, że produkty pokazane na zdjęciu mają wartość 45 złotych XDD Nie dajcie się zmylić, pizza jest naprawdę wielkości ludzkiej dłoni, bardziej przypomina placek XD Po przecenie zapłaciłem za wszystko 15 ziko. Ale nie o kasę tu chodzi a o ruchanie konsumenta - nie ma to wszystko ABSOLUTNIE ŻADNEGO związku z przeciwdziałaniem marnowania jedzenia. Ja bym kręcił w sumie małysza, bo znalezisko informujące, że restauracja przystąpi do programu, miało chyba dość sporą liczbę wykopów, jeśli mnie pamięć nie myli.
#afera #pizza #jedzenie #pizzahut
źródło: comment_NgUsyFxRIk42FlSve5Yas2NUlFTNENxi.jpg
Pobierz