@unitrax: no wiadome. Ja do tej pory żałuje 5 lat p----------h na studia, serio. Będzie się to za mną ciągnęło do końca moich dni. I nie zrekompensuje mi to fakt, że okres studiów to rozkwit mnie, mojego życia relacyjnego. Boli mnie ten zmarnowany czas. Z drugiej strony, gdybym wybrał inną drogę po liceum, nie byłbym tym samym człowiekiem. Nie mam kariery, dużego doświadczenia zawodowego, ale mam doświadczenie życiowe. Po obronie
@unitrax: jeśli sugerować się jakimś portalem z ogłoszeniami np. pracuj.pl to szukają wszędzie i przekrój branż jest ogromny. Nie w tym rzecz. Aplikowanie na stanowisko, na które nie spełniasz podstawowych wymogów mija się z celem.
@wojo16: ta, u mnie najmądrzejsi rzucali kierunek po góra dwóch miesiącach xD Ci bystrzy po semestrze. A takie zjeby idealiści jak ja lub ludzie studiujący dla samego studiowania kończyli z dyplomem.
@NukeOps: u mnie na uczelni to samo, nie mam pojęcia jak, ale niektóre tępe dzidy pozdawały i będą inżynierkę kończyć. Może poprostu studiowanie nie było dla ciebie korzystne, jak u mnie¯\_(ツ)_/¯
@Profil_Internetowy: nie jestem pewien czy do mnie kierujesz pierwszą część odpowiedzi ( ͡°͜ʖ͡°) Nie chcę wyjeżdżać, serio. Za pracę w sprzedaży podziękuje, nienawidzę jej, przerabiałem. To nie mój konik. Chciałbym, ale gdzie biorą na takie kursy? XD
@wojo16: ja miałem plany i ambicje idąc na te studia, co było chyba ewenementem xD życie depcze wyobraźnie i z każdym rokiem: a) przekonywałem się,
@wojo16: trafił mi się kurs za który mi płacili "stypendium", cośtam kojarzyłem bo robiłem jako rekruter wcześniej, sam kurs w sumie mało się na nim dowiedziałem i głównie proste programy w iso, a trafiłem do roboty gdzie nawet nie ma utrzymania ruchu więc uczę się dużo. Może jak poznam dobrze technologie zrobię inż i skończę jako handlowiec płytkami bo mam gadane. Czas pokaże ¯\_(ツ)_/¯ na pewno nie skarżę się. Może
@NukeOps: szukasz pracy jako specjalista bez doświadczenia tylko po studiach i to pewnie dziennych. Bezp narodowe jest spoko ale jako zaoczne. Przecież juz 5lat temu było wiadomo że po tym nie ma roboty. Zrób kursa z unii spawacz operator cnc albo jakiś nie wiem o... Przypomniało mi się że coś na statki ludzi szukali ogarniętych akademia morska czy coś kontrakt się podpisuje i heja. Jest też możliwość do wojska policji.
@Profil_Internetowy: ja znowu zatrudniony z dorywczej pracy, czyli selekcji, życie potrafi odpi**dolić niezłą maniane ( ͡º͜ʖ͡º) @NukeOps: jeśli rozważałeś emigrację, czemu nie spróbujesz?
Zawsze mnie bawi to jak psiarze p------ą o tym, że nie ma czegoś takiego jak agresywna rasa psów i psy z natury nie są agresywne xD A bez dobrego wychowania taki pies zachowuje się gorzej od dzikiego zwierzęcia z lasu i potrafi zabić człowieka bez powodu xD #psiarze #psy
Nie mam kariery, dużego doświadczenia zawodowego, ale mam doświadczenie życiowe.
Po obronie
@NukeOps: też studiowałem, na szczęście zrozumiałem, że to nie dla mnie (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Aplikowanie na stanowisko, na które nie spełniasz podstawowych wymogów mija się z celem.
Nie chcę wyjeżdżać, serio. Za pracę w sprzedaży podziękuje, nienawidzę jej, przerabiałem. To nie mój konik.
Chciałbym, ale gdzie biorą na takie kursy? XD
@wojo16: ja miałem plany i ambicje idąc na te studia, co było chyba ewenementem xD życie depcze wyobraźnie i z każdym rokiem: a) przekonywałem się,
@NukeOps: jeśli rozważałeś emigrację, czemu nie spróbujesz?