Wpis z mikrobloga

Pytanie: czy wam też jest ciężko znaleźć pracę? Szukam od września i nic. Miałem do tej pory tylko dwie rozmowy, podziękowali w normalnych formułkach, bez feedbacku. I nadal nic. Nie aplikuje jak #!$%@?, jednym CV na wszystko, mam jakieś skromne kryteria, a mimo tego #!$%@?.
#praca #zalesie #warszawa
  • 58
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wojo16: ja nawet nie mam co celować z moim wykształceniem, bo jest #!$%@? w sensie kierunek. 90% absolwentów mojego kierunku nie pracuje w zawodzie, także ten ¯\_(ツ)_/¯ generalnie to nie pracowałem w zawodzie, zawsze poza. Nawet do końca nie wiem co chcę robić w życiu.
  • Odpowiedz
@F4eddy: no ja już nie mogę sobie pozwolić na takie #!$%@?, bo fundusze się skurczyły xD w sierpniu cudem, raczej z braku pracowników, złapałem robotę w agencji handlingowej na Okęciu, ale docelowo nie zdałem testów teoretycznych na ich hiper-duper-uber stanowisko, a podpisałem UoP z nimi xD jeszcze sami szkolący mówili, że nie wywalają ludzi, jak się powinie noga, tylko proponują pracę w innych stanowiskach. Aha, takiego wała. Śmiech przez #!$%@?
  • Odpowiedz
@wojo16: teraz logistyka. Spodobała mi się. Pracowałem na zastępstwie w agencji celnej przy Okęciu. Co prawda praca biurowa, z sprawami celnymi nie miałem dużo, raczej jako gość od zarządzania danymi w bazach, uzupełnianiu ich etc. taka pozycja wspomagająca, ale spinałem robotę agentów celnych, rampy i obsługi klienta.
Spodobało mi się i szukam pracy w tym kierunku, z podobnym zakresem obowiązków. Myślałem w przyszłości o spedytorze czy agencie celnym, ale widzisz..
  • Odpowiedz
@NukeOps: to może na sam początek jakaś prosta robota, dla samego zarobku i bez #!$%@?, najprawdopodobniej się coś potem znajdzie lepszego ( ͠° ͟ل͜ ͡°)
  • Odpowiedz
to może na sam początek jakaś prosta robota, dla samego zarobku i bez #!$%@?, najprawdopodobniej się coś potem znajdzie lepszego

@wojo16: no właśnie celuje w proste, szeregowe stanowiska, potem wyżej. Normalna droga kariery, a przynajmniej ja tak myślę.

nie no ale widzę że masz w czym przebierać
  • Odpowiedz