Pytanie: czy wam też jest ciężko znaleźć pracę? Szukam od września i nic. Miałem do tej pory tylko dwie rozmowy, podziękowali w normalnych formułkach, bez feedbacku. I nadal nic. Nie aplikuje jak #!$%@?, jednym CV na wszystko, mam jakieś skromne kryteria, a mimo tego #!$%@?. #praca #zalesie #warszawa
@wojo16: ja nawet nie mam co celować z moim wykształceniem, bo jest #!$%@? w sensie kierunek. 90% absolwentów mojego kierunku nie pracuje w zawodzie, także ten ¯\_(ツ)_/¯ generalnie to nie pracowałem w zawodzie, zawsze poza. Nawet do końca nie wiem co chcę robić w życiu.
@NukeOps: mam identyczną sytuacje co Ty, póki co mogę mieć #!$%@? ale od początku roku będzie ciężko trzeba było urodzić się laską, #!$%@? się w internecie dawałoby kokosy
@F4eddy: no ja już nie mogę sobie pozwolić na takie #!$%@?, bo fundusze się skurczyły xD w sierpniu cudem, raczej z braku pracowników, złapałem robotę w agencji handlingowej na Okęciu, ale docelowo nie zdałem testów teoretycznych na ich hiper-duper-uber stanowisko, a podpisałem UoP z nimi xD jeszcze sami szkolący mówili, że nie wywalają ludzi, jak się powinie noga, tylko proponują pracę w innych stanowiskach. Aha, takiego wała. Śmiech przez #!$%@? łzy.
@wojo16: teraz logistyka. Spodobała mi się. Pracowałem na zastępstwie w agencji celnej przy Okęciu. Co prawda praca biurowa, z sprawami celnymi nie miałem dużo, raczej jako gość od zarządzania danymi w bazach, uzupełnianiu ich etc. taka pozycja wspomagająca, ale spinałem robotę agentów celnych, rampy i obsługi klienta. Spodobało mi się i szukam pracy w tym kierunku, z podobnym zakresem obowiązków. Myślałem w przyszłości o spedytorze czy agencie celnym, ale widzisz..
@NukeOps: @F4eddy: Panowie, dzisiaj naprawdę praca szuka was, nie odwrotnie, chyba że zostałem chwilowym wygrywem i mi się tak trafiło w co szczerze wątpie ¯\_(ツ)_/¯
@NukeOps: też tak miałem, po gówno studiach, szukałem po biurach, pracowałem w firmach gdzie nie widziałem się za 10 lat, a jak rezygnowałem lub mnie wylewali to było to ciężko coś znaleźć, bo albo nie szukali naprawdę, albo ktoś miał lepszy papier, albo był ładniejszy do obsługi klienta czy handlu, ale się przebranżowiłem
@wojo16: no elo, ja też #!$%@? jako fizol ma cnc, umiem cośtam programować, nauczyłem się jako tako
@unitrax: no wiadome. Ja do tej pory żałuje 5 lat #!$%@? na studia, serio. Będzie się to za mną ciągnęło do końca moich dni. I nie zrekompensuje mi to fakt, że okres studiów to rozkwit mnie, mojego życia relacyjnego. Boli mnie ten zmarnowany czas. Z drugiej strony, gdybym wybrał inną drogę po liceum, nie byłbym tym samym człowiekiem. Nie mam kariery, dużego doświadczenia zawodowego, ale mam doświadczenie życiowe. Po obronie dotarło
też tak miałem, po gówno studiach, szukałem po biurach, pracowałem w firmach gdzie nie widziałem się za 10 lat, a jak rezygnowałem lub mnie wylewali to było to ciężko coś znaleźć, bo albo nie szukali naprawdę, albo ktoś miał lepszy papier, albo był ładniejszy do obsługi klienta czy handlu, ale się przebranżowiłem
@Profil_Internetowy: jak przeczytasz wyżej, to zrozumiesz, że ja nie pracuje w swoim zawodzie ( ͡°͜ʖ͡
@unitrax: jeśli sugerować się jakimś portalem z ogłoszeniami np. pracuj.pl to szukają wszędzie i przekrój branż jest ogromny. Nie w tym rzecz. Aplikowanie na stanowisko, na które nie spełniasz podstawowych wymogów mija się z celem.
@wojo16: ta, u mnie najmądrzejsi rzucali kierunek po góra dwóch miesiącach xD Ci bystrzy po semestrze. A takie zjeby idealiści jak ja lub ludzie studiujący dla samego studiowania kończyli z dyplomem.
@NukeOps: u mnie na uczelni to samo, nie mam pojęcia jak, ale niektóre tępe dzidy pozdawały i będą inżynierkę kończyć. Może poprostu studiowanie nie było dla ciebie korzystne, jak u mnie¯\_(ツ)_/¯
@Profil_Internetowy: nie jestem pewien czy do mnie kierujesz pierwszą część odpowiedzi ( ͡°͜ʖ͡°) Nie chcę wyjeżdżać, serio. Za pracę w sprzedaży podziękuje, nienawidzę jej, przerabiałem. To nie mój konik. Chciałbym, ale gdzie biorą na takie kursy? XD
@wojo16: ja miałem plany i ambicje idąc na te studia, co było chyba ewenementem xD życie depcze wyobraźnie i z każdym rokiem: a) przekonywałem się, że studia
@wojo16: trafił mi się kurs za który mi płacili "stypendium", cośtam kojarzyłem bo robiłem jako rekruter wcześniej, sam kurs w sumie mało się na nim dowiedziałem i głównie proste programy w iso, a trafiłem do roboty gdzie nawet nie ma utrzymania ruchu więc uczę się dużo. Może jak poznam dobrze technologie zrobię inż i skończę jako handlowiec płytkami bo mam gadane. Czas pokaże ¯\_(ツ)_/¯ na pewno nie skarżę się. Może trochę
@Profil_Internetowy: #!$%@?, mieszkam w Warszawie, największe skupisko i UP, a nie szukałem albo nie znalazłem xDD jak zajadę, to poszukam. @unitrax: a oni sprechen zu angielski? ( ͡°͜ʖ͡°)
@NukeOps: szukasz pracy jako specjalista bez doświadczenia tylko po studiach i to pewnie dziennych. Bezp narodowe jest spoko ale jako zaoczne. Przecież juz 5lat temu było wiadomo że po tym nie ma roboty. Zrób kursa z unii spawacz operator cnc albo jakiś nie wiem o... Przypomniało mi się że coś na statki ludzi szukali ogarniętych akademia morska czy coś kontrakt się podpisuje i heja. Jest też możliwość do wojska policji. W
@Profil_Internetowy: ja znowu zatrudniony z dorywczej pracy, czyli selekcji, życie potrafi odpi**dolić niezłą maniane ( ͡º͜ʖ͡º) @NukeOps: jeśli rozważałeś emigrację, czemu nie spróbujesz?
@unitrax: no a jak. Plan na życie miałem taki: studia, potem studium oficerskie we Wrocławiu i essa jako oficer WP. Okazało się, że nie mam odpowiedniego nazwiska, a dla ludzi po moim kierunku otwierają możliwość raz na jakiś czas. To po magisterce (wiem, debil ze mnie, że ciągnąłem magistra) wystartowałem do SG. Odrzucili mnie, bez podania przyczyny, list odmowny. To do wojska, służba przygotowawcza. Zrezygnowałem z powodów zdrowotnych, przeliczyłem się i
@modzelem: nie sztuką jest wysłanie tony cv, jeszcze tej samej kopii. Tak się nie robi. Jak masz jedną rozmowę na 5 wysłanych, to jest spoko. 1 na 10 jest źle. Ja nie mam żadnej rozmowy.
@WcalenieWitold: próbowałem raz, przez UP jak mnie wysłali do KPRM. Jak przyszedłem to kobieta zdziwiona, bo już miejsc nie ma xD ale więcej już nie próbowałem. Zawsze mnie #!$%@?, że oni wymagają stosu #!$%@? dokumentów: oświadczenie posiadania obywatelstwa, oświadczenie posiadania fiuta o długości co najmniej 15 cm, oświadczenie o oświadczeniu, życiorys, list motywacyjny, cv, dyplom z akademii pancernej wojska radzieckich. A Ty chcesz złożyć CV, przez Internet, jak w normalnych firmach
#praca #zalesie #warszawa
trzeba było urodzić się laską, #!$%@? się w internecie dawałoby kokosy
Komentarz usunięty przez autora
Spodobało mi się i szukam pracy w tym kierunku, z podobnym zakresem obowiązków. Myślałem w przyszłości o spedytorze czy agencie celnym, ale widzisz..
@wojo16: no właśnie celuje w proste, szeregowe stanowiska, potem wyżej. Normalna droga kariery, a przynajmniej ja tak myślę.
co masz na myśli?
@F4eddy: jesteśmy na tym samym poziomie, bo moje studia to też żart xDD najgorsze jest to, że takim
@wojo16: no elo, ja też #!$%@? jako fizol ma cnc, umiem cośtam programować, nauczyłem się jako tako
Nie mam kariery, dużego doświadczenia zawodowego, ale mam doświadczenie życiowe.
Po obronie dotarło
@Profil_Internetowy: jak przeczytasz wyżej, to zrozumiesz, że ja nie pracuje w swoim zawodzie ( ͡° ͜ʖ ͡
@NukeOps: też studiowałem, na szczęście zrozumiałem, że to nie dla mnie (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Aplikowanie na stanowisko, na które nie spełniasz podstawowych wymogów mija się z celem.
Jeszcze sobie zrobię chyba wózki, suwnice, może spawacza ¯\_(ツ)_/¯
A Ty Idź na budowę do reichu jako elektryk, zrób se SEP i będzie dobra kasa. Moja rada, nie szukaj pracy umysłowej, bo masz gówno kierunek idź
Nie chcę wyjeżdżać, serio. Za pracę w sprzedaży podziękuje, nienawidzę jej, przerabiałem. To nie mój konik.
Chciałbym, ale gdzie biorą na takie kursy? XD
@wojo16: ja miałem plany i ambicje idąc na te studia, co było chyba ewenementem xD życie depcze wyobraźnie i z każdym rokiem: a) przekonywałem się, że studia
https://www.pracuj.pl/praca/specjalista-ds-kontroli-materialowej-warszawa%2Coferta%2C7176193
spełniam warunki. Pracowałem w biurze, w agencji celnej - tylko 6 miesięcy. Na magazynie też pracowałem.
Spełniam wymagania, wszystkie. #!$%@?, #!$%@?, zero odpowiedzi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja wiem, że z moimi czterema stanowiskami, po kilka miesięcy, nie jestem pięknym lolo ale #!$%@?..
@unitrax: a oni sprechen zu angielski? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@NukeOps: jeśli rozważałeś emigrację, czemu nie spróbujesz?
Zależy też jakie masz wymagania i czego oczekujesz od pracodawcy.
A Ty chcesz złożyć CV, przez Internet, jak w normalnych firmach