Wpis z mikrobloga

  • 0
@Kasahara: za grube plastry, nie wiem jaka temp. ale suszenie potrwa min z 7, albo 8 h. Żeby dobrze pokroić, to na chwilę wpakuj do zamrażalnika. I po wysuszeniu zostanie z 30% pierwotnej wagi.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Kasahara: to jest oczywiste. Pytanie jednak wciąż pozostaje jedno - jaki jest koszt piekarnika włączonego non stop przez kilka godzin.
  • Odpowiedz
@Kasahara: za stówkę można kupić suszarkę do grzybów i lepsze wtedy wychodzi niż z piekarnika.
Robiłem wiele razy i uwielbiam, ale jest duża różnica w porównaniu do tego ze sklepu. Żeby wyszła taka jak ze sklepu musisz zamrozić mięso i pokroić na ultra cienkie plastry
  • Odpowiedz
  • 1
@Kasahara robiłam z mężem beef jerky z ligawy ale w suszarce do żywności. Wyszły spoko ale niewiele tańsze niż te w sklepie ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz