Wpis z mikrobloga

jeśli chodzi o dźwiganie w sprzęcie... To to jest o wiele trudniejsze niż RAW. O WIELE

@IntruderXXL: Ta, specjalnie dzwigaja w sprzecie, zeby sobie utrudnic zadanie, przeciez bez sprzetu by wycisneli na luzie
  • Odpowiedz
@IntruderXXL: Ale mowienie, ze w sprzecie nie jest latwiej w takim, sensie, ze mozna podniesc wiecej kg, to nieporozumienie, przeciez kazdy kto trenuje w sprzecie bez niego robi mniej. Czyli sprzet ulatwia. To, ze zrobienie 1RM w sprzecie jest bardziej meczace czy wymagajace niz raw nic nie znaczy w tym kontekscie. W sprzecie latwiej podniesc duzo.

Dlatego trzeba rozgraniczyc (chociaz sam nigdy w sprzecie oczywiscie nie trenowalem, nawet nie widzialem
  • Odpowiedz
skoro sprzęt jest taki trudny to po co go stosują xd? Skoro w RAW łatwiej

Takie samo p---------e jak sterydziarze mówia że mają trudniej od naturala xd

Ta, specjalnie dzwigaja w sprzecie, zeby sobie utrudnic zadanie, przeciez bez sprzetu by wycisneli na luzie

@Magiczny_Mateusz: @Szimu: CO TO ZA BZDURY ZNOWU? Nie potraficie
  • Odpowiedz
A czy naprawde Cie to dziwi chociaz troche?

@DywanTv: Ale powiedz mi dlaczego to mnie nie powinno dziwić? TO jest zupełnie inny sport, przecież ludzie w sprzęcie nie rywalizują z ludźmi w raw.
Dlaczego tak bardzo ludzie srają się o to raw? Chcą to niech ćwiczą sobie raw i konkurują z innymi w raw i tyle. Po co czepiać się ludzi którzy chcą dźwigać w sprzęcie i konkurują z innymi
  • Odpowiedz
@IntruderXXL: Tutaj nie chodzi o czepianie sie. Po w pojmowaniu przecietnego czlowieka sprzet pomaga podnosic. I na tym konczy sie dla niego roznica. On nie rozumie, ze to inny styl podnoszenia, ze nalezy sie tego nauczyc tak samo jak zwyklych bojow, ze nalezy znacznie wieksze napiecie i cisnienie wytrzymac.

Teraz glupi przyklad - tak jak mnie nie dziwi, ze ludzie glosuja na PiS, tak mnie nie dziwi, ze sraja sie
  • Odpowiedz
@Kwiatuszek_Mateuszek: Nikt nie zadal pytania po co ludzie wchodza w sprzet. Kwestia dotyczy tego, ze trojboj w porownaniu do dwuboju wyglada smiesznie, a trojboj w sprzecie do trojboju jeszcze bardziej.

Potem borsuk powiedzial, ze przeciez trojboisci podnosza o wiele wieksze ciezary. Ale tego tez nie powinno sie porownywac, bo duzy siad jest w trojboju celem, a w dwuboju narzedziem. Jest jeszcze wiele innych powodow, przez ktore nie powinno sie tego
  • Odpowiedz
@Kwiatuszek_Mateuszek: "Nie ma sportu" mam oczywiscie na mysli to, ze nie ma kasy, bez kasy nie ma sponsorow, bez sponsorow nie ma bicia rekordow, sport nie jest popularny, nie staje sie coraz lepszy, nie ewoluuje, nie przyciaga freakow genetycznych itd. Po prostu sie nie rozwija. A jak cos sie nie rozwija, to stoi.
  • Odpowiedz
@Kwiatuszek_Mateuszek: @DywanTv: @IntruderXXL:
Moim zdaniem to nie ma tak, że dobrze albo że nie dobrze. Gdybym miał powiedzieć, co cenię w życiu najbardziej, powiedziałbym, że ławę. Ekhm… Ławę, która podała mi pomocną dłoń, kiedy sobie nie radziłem, kiedy byłem sam. I co ciekawe, to właśnie przypadkowe spotkania wpływają na nasze życie. Chodzi o to, że kiedy wyznaje się pewne wartości, nawet pozornie uniwersalne, bywa, że nie
  • Odpowiedz