chciałbym napisać prosty program Scannerem wczytuję jakąś liczbę z klawaitury i jeśli jest ona mniejsza od zera to następuje ponowne wczytanie... starałem się to jakoś breakiem napisać albo continue,ale nie da rady,to tylko switchem przejdzie? Chodzi o program który wczytuje 3 boki dla trójkąta,i nie mogą być ujemne,przy podaniu ujemnego chce żeby zaczać wpisywać od nowa
@yras8: chodzi mi o to że pod linijką z system out println w jednej linijce możesz zrobić int x = s.nextint. ogólnie to najpierw rozwiąż problem w głowie albo na kartce, a potem dopiero pisz kod
@yras8: Nie programowałem nigdy w Javie więc kod może być do poprawy bo na szybko sprawdziłem składnię, ale najbardziej prostacka metoda jak mi przychodzi do głowy i chyba powinna zadziałać o ile dobrze zrozumiałem co chcesz zrobić.
Jakieś ponad 50% podróży PKP gdzie jest obowiązkowa rezerwacja miejsc kończy się tym, że ktoś siedzi na moim miejscu i muszę go pogonić. Czy ludzie naprawdę są aż tacy upośledzeni, że nie potrafią znaleźć swojego miejsca? #pociagi #pkp #kolej
chciałbym napisać prosty program
Scannerem wczytuję jakąś liczbę z klawaitury i jeśli jest ona mniejsza od zera to następuje ponowne wczytanie...
starałem się to jakoś breakiem napisać albo continue,ale nie da rady,to tylko switchem przejdzie?
Chodzi o program który wczytuje 3 boki dla trójkąta,i nie mogą być ujemne,przy podaniu ujemnego chce żeby zaczać wpisywać od nowa
Komentarz usunięty przez autora
System.out.println("Podaj liczbe");
int x = 0;
x = s.nextInt();
while
while (x < 0) {
x = scanner.nextInt();
boolean doLoop = true;
while(doLoop) {
while(true) {
System.out.println("Podaj
public class test {