Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
#descent #grybezpradu #gryplanszowe

Witajcie Mirki.
Jako że kupiłem Descent:Wędrówki w mroku (i czekam aż przyjdzie) mam pytanie do osób, które w niego grały.
Jakie akcesoria się przydadzą podczas gry? Znalazłem fajne maty organizacyjne dla graczy i mrocznego władcy w pdf do wydrukowania.
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@CKNorek: Acha. Pytam bo może są jakieś akcesoria ułatwiające grę i organizację całej gry. Pierwszy raz będę miał grę z figurkami i w tym klimacie. Nie miałem okazji zagrać ale bardzo mi się podoba.
  • Odpowiedz
@fudzi: Musisz zobaczyć, czy jest jakiś organizer, ale jeśli przymierzasz się do kupna dodatków, to koniecznie trzeba sprawdzić, czy organizer nie pasuje tylko do podstawki. Pokaż, co tam znalazłeś do tej gry : )
  • Odpowiedz
  • 0
@CKNorek: Kupiłem używana wersję drugą anglojęzyczna z dodatkowymi kartami z conversion kit'a (czyli wszystkie karty i postacie ze wszystkich dodatków z 1 wersji dostosowane do wersji 2 czyli 50 dodatkowych potworów i 25 postaci, bez figurek lecz to raczej już można łatwo ominąć.)
  • Odpowiedz
@fudzi: Chyba że tak. No to nie wiem, jeśli możesz to tanio wydrukować, to drukuj, ja mam póki co samą podstawkę i przymierzam się od dłuższego czasu do dodatków.
  • Odpowiedz
@fudzi: Grałem jako MG i z aplikacją. Jeśli macie kogoś, kto może grać jako MG, to moim zdaniem jest to fajniejsza opcja. Chyba że wszyscy chcecie grać w jednej drużynie, wtedy aplikacja także daje radę. Akurat w naszej ekipie to ja, jako właściciel gier, zajmuję się ich poznawaniem i wdrażaniem ekipy, więc jak są gry pokroju Descenta lub Draculi, gdzie ktoś musi być tym złym, to jestem to zazwyczaj ja.
  • Odpowiedz